SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rekorun Ödül Töreni

A- A+ PAYLAŞ

 

Aynı anda 23 bin 822 kişinin katılımıyla kitap okuma rekor denemesi sonrasında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan Malatya'da belge verme töreni düzenlendi.

Anemon Otel'de düzenlenen Guinness Rekorlar Kitabı ödül törenine, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azcan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, NT Mağazaları genel müdür yardımcısı Fatih Pancar, birçok daire müdürü ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Milli Eğitim Müdürlüğü ilgilileri öğretmenler katıldı.

Malatya Okuyor Kampanyası'nın tanıtımıyla ilgili sinevizyon gösterisinden sonra konuşan Vali Ulvi Saran, rekor denemesine sadece öğrencilerin değil 7'den 70'e bütün Malatyalıların katıldığına dikkat çekerek, "Okuma eylemi sadece o anlık değil, hayatımızda kalıcı alışkanlık haline getirilmesi önemlidir" ifadelerini kullandı.

Malatya Okuyor Kampanyası çerçevesinde 145 bin öğrencinin 2 milyon 3, bin kitap okuduğunu hatırlatan Vali Saran, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmenin Türkiye'ye örnek olacak bir başarı olduğunu vurguladı.

Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Kitap Kırtasiye Mağazaları'nın koordinatörlüğünde 12 Mayıs 2011 günü Malatya İnönü Stadı'nda yapılan denemede, aynı anda 23 bin 822 kişi, 20 dakika sesli kitap okumuştu. Katılımcılar 20 dakika sesli bir şekilde, Victor Hugo'nun "Garip Bir yolcu" isimli kitabından 4 sayfa okumuştu.

Biletlerin noter huzurunda sayıldığı ve Malatya'nın gerçekleştirilen bu rekor denemesiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuru yapıldığı ve bu kitap okuma denemesinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandığı bildirildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız