SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Adaylığı İçin Oylama Temmuz'da

0
Güncellendi - 2016-05-11 15:27:06
Rektör Adaylığı İçin Oylama Temmuz'da
A- A+ PAYLAŞ

  • İnönü Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 19 üniversitede, rektör adaylarını belirlemeye yönelik oylamanın yapılacağı tarih 13 Temmuz 2016 günü olarak belirlendi.

İnönü Üniversitesi rektör adayı belirleme seçiminin 13 Temmuz 2016 tarihinde yapılacağı açıklandı.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklama da,  “Yükseköğretim Yürütme Kurulu, 03.05.2016 tarihli toplantısında, Üniversitemizin de içinde yer aldığı 19 üniversitede yapılacak olan ‘Rektör Adayı Belirleme Seçimi’ne ilişkin takvimi karara bağlamış olup, seçimde uyulacak usul ve esaslar ile birlikte Rektörlüğümüze göndermiştir. İnönü Üniversitesi Yürütme Kurulu ise, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun söz konusu yazısına istinaden, Üniversitemizde Rektör Adayı Belirleme Seçimi’nin 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü yapılmasını kararlaştırmış bulunmaktadır” denildi.

SONUÇLAR 1 AĞUSTOS’DA CUMHURBAŞKANINA SUNULACAK

Seçim tarihinin 13 temmuz olarak ilan edilmesinin YÖK’ten gönderilen yazıda seçimin 12-13 ve 14 Temmuz 2016 tarihlerinden birinden yapılması talimatı üzerine alındığı belirtilirken, rektör adayı belirleme seçimi sonuçlarının 15 temmuz 2016 tarihinde YÖK’e göndereceği, YÖK’ün ise 18-26 Temmuz’da  inceleme komisyonu çalışması yaptıracağı, YÖK Genel Kurulu'nun da 27-28 Temmuz'da toplanarak, üniversitelerin 3 rektör adayını belirleyeceği ve 1 Ağustos’ta ise sonuçları Cumhurbaşkanlığına sunacağı kaydedildi.

REKTÖR ADAYLIĞI İÇİN 7 İSİM..

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü için; İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İlhan İçen, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Ara, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kemal Duruhan aday olduklarını daha önce açıklamışlardı.

Fransa Rouen Üniversitesi'nde 2 dönem rektörlük yapan ve geçtiğimiz aylarda kadrosu İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne alınan Prof.Dr. Cafer Özkul'un da adaylığını 12 Mayıs Perşembe günü açıklayacağı duyruldu ve böylece 'aday adayı' sayısı 7'ye yükseldi. Prof.Dr. Özkul, mevcut rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'in desteklediği isim.

2012 SEÇİMLERİNDE NE OLMUŞTU?

İnönü Üniversitesi'nde 2012 yılında rektör adaylarını belirlemeye yönelik olarak yapılan seçimde 624 kullanılmış, aday olan Prof.Dr. Cemil Çelik, Prof.Dr. Ahmet Kızılay ve Prof.Dr. Süleyman Çaylı'nın yanı sıra aday olmayan isimlere de oy çıkmış, şu sonuçlar alınmıştı:

Prof.Dr. Cemil Çelik 335

Prof.Dr. Ahmet Kızılay 186

Prof.Dr. Süleyman Çaylı 89

Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu 2

Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut 1

Prof.Dr. Yusuf  Türköz 1

Prof.Dr. Rıfat Güneş 1

Prof.Dr. Mustafa Şenol 1

Geçersiz 1

Boş 7

2008'de yapılan seçimde en yüksek oyu alan ve daha sonra Rektörlüğe atanan Prof.Dr. Cemil Çelik, 2012'de de en yüksek oyla adaylık listesinin ilk sırasında yeralmış, ikinci kez bu göreve atanmıştı. Aynı ismin rektörlüğü 2 dönemle sınırlı olduğu için, Prof.Dr. Çelik yeniden aday olamıyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

inönüüniverst

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yilmaz Kilinc (7 yıl önce)
    Dünya´da ilk defa Malatya´nin has evladi Prof.Dr. Cafer Özkul bir Avrupa ülkesinde iki kez rektörlük yapmis bir bilim adamidir. Kendisi Malatya´miz icin bir kazanctir. Prof.Dr. Cemil Celik´le cok önemli projeler imza atan üniversitemiz Cafer Hocamiz´la daha iyi yerlere gelecektir. Merakla bekliyorum Malatya´da bilim mi kazanacak? Yoksa ....
    0
    0
    Yanıtla