SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rektör Bey Karşılasa İyi Olurdu'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Kayısıbirlik de yaşanan sorunlara ilişkin olarak kuruma para gönderilmesinin söz konusu olmadığını , bu duruma üzüldüklerini, yaşanan sıkıntıda mevcut yöneticiler ile daha önceki yöneticilerin kusurlarının olduğunu öne sürerek,” Kayısı Birliği kaybettik diyebiliriz” dedi. Başkurt, Sağlık bakanı Recep Akdağ’ın Turgut Özal Tıp Merkezi’ni ziyaretine ilişkin olarak da,” Sayın bakanımızı Rektör bey karşılamış olsaydı çok güzel jest olurdu” dedi

BAŞKURT’TAN BAKANLARIN ZİYARETİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz hafta içi ve hafta sonunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Malatya’ya gerçekleştirdikleri ziyaret ve incelemelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Nostalji Kafe'de düzenlenen basın toplantısına AKP İl Başkanı İhsan Koca ile AKP Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici ve bazı parti yöneticileri ile bazı Belediye Meclis üyeleri da katıldı.

Başkurt, konuşmasının başında kendi iktidarları döneminde Malatya’da 25 tarihi eserden 10’unun restorasyonunun tamamlandığını, 5’inin ihalesinin yapılarak çalışmalara başlandığını, 10 eserin restoresine ilişkin olarak da projelerinin bitirildiğini ihale aşamasına geldiğini, 2007 yılı içerisinde de tüm eserlerin restorasyonunun tamamlanacağını belirtti.

Bu eserlerin restoresi için toplam 62 milyon YTL ( 62 trilyon ) yatırım yapılmış olunacağını belirten AKP Milletvekili Başkurt, Malatya’nın bu konuda Tokat ilinden sonra ülke genelinde ikinci sırada bulunduğunu kaydetti.

Başkurt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in Malatya iline gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili değerlendirmesinde, “Harabe halindeki tarihi eserlerimizsin onarımının tamamlanmasının ardından sayın Bakanımıza eserlerin açılışını yapmak üzere davet etmiştik. Kendisi de bu davetimizi uygun görerek Malatya’ya geldiler. Tabii sayın bakanımızla Malatya ziyaretinde tarihi eserlerin yanı sıra spor kompleksleri içinde sayın Valimiz ve Belediye başkanımızın da bulunduğu ortamlarda görüşmelerde bulunduk.

aha önce biz sayın bakanımıza İnönü Stadı’nın mevcut durumunu dile getirmiştim. Yaptığımız görüşmelerde Malatya’ya daha emniyetli daha geniş bir alanda stadyum ve spor salonu yapılması için ortak mutabakata vardık. Malatyalı tüm hemşehrilerimizin bu konunun takipçisi olacağını umut ediyordum. Bu konularda sayın Bakanımızdan da destek sözü aldık. Bizde bu konunun yakın takipçisi olacağız” dedi.

AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, Sağlık bakanı Recep Akdağ’ın ziyaretine ilişkin değerlendirmede de,” Ben yaz döneminde düzenlediğim basın toplantısında,Malatya ilçe, belde ve köylerde yaptığımız ziyaretlerde sağlık ile ilgili çok sayıda şikayet aldığımı söylemiştim. Bu konuda Sağlık İl müdürümüz ile hastahanelerimizin başhekimleriyle görüşmelerde bulunmuştum. Yaşanan sıkıntıları sayın bakanımız Recep Akdağ’a ilettim ve Malatya’ya davet ettim. Bu davetimizi kabul ederek Malatya’ya geldiler.

Sağlık Bakanlığına bağlı saha koordinatörleri Malatya’nın tüm sağlık kurumlarını ilçe ilçe gezerek sorunları ve çözümleri sayın Bakanımıza sunmuşlardır. Saha koordinatörlerinin yapmış olduğu çalışmalarla bizim tespitlerimizin bire bir örtüştüğünü gördük. Bu da bizlerin yaz dönemi çalışmalarımızda ne kadar verimli ve başarılı olduğunun önemli bir detayıdır. Sağlık konusunda sayın Bakanımızın ciddi gayretleri olacaktır. Her iki bakanımızın da Malatya genelinde yaptıkları çalışmaların çok verimli olduğuna inanıyorum. Yakın zamanlarda da bu ziyaretlerin olumlu sonuçlarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Başkurt, basın toplantısında KÖYDES çalışmalarına da değindi ve yürütülen kadastro çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkurt Malatya’da 40 yıl içerisinde yapılan kadastro çalışmalarında yüzde 60’lık seviyeye gelinmesine karşın kendi iktidarları döneminde 4 yıl içinde bu oranın yüzde 90’ları geçtiğini sadece Darende ve Pütürge’6de ilçelerinin bazı yerleşim birimlerinde çalışmaların kaldığını bununda 2007 yılında tamamlanacağını belirtti.

SORULAR
Başkurt, açıklamalarının ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Başkurt bir basın mensubunun Kayısıbirlik’in durumuna ilişkin sorusunu yanıtlarken, “ Şu anda Kayısıbirlik’e yeni bir kredi verilmesi söz konusu değildir. Üzülerek söylüyorum. Kayısıbirlik iyi yönetilememiştir. Bugün olduğu gibi geçmiş yönetimlerinde kusurları vardır. Bu konu üretici ve kayısı için kayıptır. Kayısıbirlik’i kaybettik diyebiliriz. Bizim dönemimizde yaklaşık 6 trilyon lira verilmiştir. Bu para nereye gitmiştir? Böyle olacağını bilseydim kredi için çalışmazdım. 7 milletvekilimizin de katkısı olmuştur. “ dedi.

AKP Milletvekili Başkurt, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın programda yer almamasına karşın Turgut Özal Tıp Merkezi’ni ziyaret etmesi ve Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu’nun ziyarette bulunmamasına ilişkin olarak da, “Rektör bey karşılamış olsaydı çok güzel jest olurdu. Elazığ’da olduğu belirtildi. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne ben rahmetli Özal’ın eseri olduğu için gittim Başhekim bizi güzel karşıladı. Sıkıntıları dile getirdi. Kurum ve yöneticileri karıştırmamak gerekir” dedi.

Başkurt, Turgut Özal Tıp Merkezi’ni ziyarete Milletvekili Ahmet Münir Erkal’ın neden gitmediğine ilişkin olarak da,”Bunu kendisine sormanız gerekir” karşılığını verdi.

Bu basın mensubunun,“ Neden sağlık bakanının programında önceden Turgut Özal Tıp Merkezi’ni ziyaret bulunmuyordu. Öyle olsaydı belki sayın Rektör’de bu ziyarette yer alırdı ve daha olumlu olmaz mıydı?” sorusunu Ali Osman Başkurt ile birlikte AKP İl başkanı İhsan Koca birlikte yanıtladılar. Başkurt ve Koca, "Ziyaret programı hazırlanmadan önce sağlıkla ilgili sorunların tespiti ve çözümüne ilişkin yapılan toplantıya Rektör, Tıp Fakültesi Dekanı ve Başhekim de davet edilmişti. Sadece Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi bu toplantıya katılmıştı. Tabii toplantıda sağlık kurumlarına ziyaret konusu sayın Bakanımız taktirine bırakılmıştı. Kendileri Malatya’ya geldiklerinde önce Devlet ve Beydağı Hastahaneleri ziyaret edilecekti. Daha sonra bu ziyarete Turgut Özal Tıp Merkezi’ni de dahil etmiştir” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız