SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rektör Beyi Kutlarım'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisindeki kütüphane binasının üzerine konulan, "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" dev yazısı kaldırılarak, yerine Atatürk'ün "Manevi mirasım bilim ve akıldır" şeklindeki sözü yazılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, Atatürk'e ait olmayan sözün kaldırılıp, Atatürk'e ait sözün yazılmasından dolayı rektör için "Eline sağlık"dedi.

Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Fındıklı, "İfrat ve tefrit fevkalede tehlikelidir. Yazılan ismin, "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk' cümlesi kimin ağzından çıktığı belli değildir. Ne de böyle bir örneği vardır. Buraya yazılan yazı Atatürk'e yapılan en büyük hakarettir. Maaesef Atatürk bağlanazlığı ve yobazlığı yapanlar uyduruk uyduruk şeyleri Atatürk'e mal ediyorlar. 2. Dünya Savaşı'nda Almanya'da, "Almanya Hitlerdir, Hitler Almanya'dır diye meşhur bir slogan vardı. Atatürk'ü Hitler ile aynı kefeye koyan en büyük haksızlık ve bağnazlıktır, en büyük iftardır. Hitler adına söylenmiş bör sözün Atatürk adına söylüyor olmak, asıl onu oraya asan adamın zihniyeti ile alakalı, onun yobazlığı bağnazlığını ortaya koyuyor. Kimsenin Atatürk'e iftira etmeye hakkı yoktur. Atatürk'ün söylemediği bir sözün oraya yazıp, onun üzerinden siyaset yapmaya hakkı yoktur. Faşizm dönemine özenti duyularak asılan o yazıyı kaldıran rektör beyi kutlarım. Eline sağlık diyorum. Yerine de Atatürk'ün güzel bir cümlesini asmış"ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız