SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rektör Bizi Kabul Etmedi..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Akkaş, bu göreve seçildikten sonra görüşme isteklerinin rektör Prof.Dr. Cemil Çelik tarafından kabul edilmediğini, ancak PKK sempatizanı olan bir grupla ise makamında görüştüğü iddiasında bulundu.

Üniversitedeki konsey merkezinde bir açıklama yapan Akkaş, iddialarını şöyle dile getirdi:

"Bugün burada,25 Aralık 2009 tarihinde YÖK ün ilgili yönetmeliklerinde belirtmiş olduğu, İnönü Üniversitesinde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerin kendi aralarında demokratik bir usulle yapılan seçimler sonucu, seçilen öğrenci konseyini kamuoyuna tanıtmak ve ilgili görüşlerimizi aktarmak için toplanmış bulunmaktayız.

İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak amacımız; öğrenci arkadaşlarımızla üniversite yönetimi arasında iletişim vazifesi görmek, öğrenci arkadaşlarımızın sorunlarını-düşüncelerini yönetime iletip bunlara çözüm bulmak ve öğrenci arkadaşlarımızı ulusal konulara katılımını sağlamaktır.

Bir diğer amacımız yaklaşık 1,5 yıldan beri İnönü Üniversitesi rektörlüğü görevini sürdüren sayın rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ve onun yönetimi ile uyumlu bir şeklide çalışıp üniversitemizin sorunlarına çözüm bulmaktır.

Ama maalesef göreve geldiğimiz gün sayın rektörümüze nezaket ziyaretinde bulunup yönetim kurulumu tanıtmak için randevu talebimizin sayın rektör tarafından reddedilmesi bizi hayli üzmüştür. Hâlbuki biz demokratik usulle seçilen, YÖK ün ilgili mevzuatlarında resmiyeti olan Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı milliyetçi Türk gençleriyiz.

Bizim dışımızda kabul ettiği hatta makamında çay içirdiği ve muhatap aldığı grup ise PKK sempatizanlığı yapan bölücü terör örgütünün sloganlarını savunan gruptur.

Eski yönetim tarafından bu tür gruplara prim verilmemiş hatta hiç basın açıklaması ve yürüyüş yaptırılmamıştır. Demokratik ve öğrencilerin yararına olan her türlü açıklamayı ve yürüyüşü bizlerde desteklemekteyiz.

Fakat sayın rektörümüz göreve geldiği 1,5 yıl içinde yasa dışı terör örgütünü savunan asker ve polisimize taş atmakla övünen terör örgütü PKK lehine slogan atan gruba 5 defa yürüyüş ve basın açıklaması izni vermiştir. Birkaç gösteride orada bulunan asker ve güvenlik görevlileri tarafından engellenmiştir. Üniversitenin güvenliğinden sorumlu olan jandarma karakol komutanımızın ve üniversite özel güvenliğinin göstermiş olduğu hassasiyetleri sayın rektörümüzden de görmek isterdik.

Ayrıca üniversitemizin kampusu içinde yer alan ve sosyal-kültürel etkinliklerimizin gerçekleştiği, açılışını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti onursal cumhurbaşkanı olan Sayın Rauf Denktaş’ ın yapmış olduğu bir Kıbrıs meydanımız var. Açılışı yapıldığı günden beri orada Türk bayrağı ile beraber Kıbrıs bayrağımız beraber dalgalanmaktaydı. Ama ne hikmetse uzun bir süreden beri Kıbrıs bayrağımız indirilmiş durumdadır. Acaba Kıbrıs milli davamızı kaybettik de artık bizimle bir alakası olmadığı için mi indirildi o bayrak.

Sayın rektörümüzü ve üniversite yönetimini milliyetçi muhafazakâr bir çizgisi olan Malatya şehri ve İnönü Üniversitesi öğrencileriyle barışık bir yönetim izlemeye davet ediyorum. Sayın rektörümüzün yanlış yönlendirildiği inancındayız. Huzurlu bir üniversite için bizler sayın rektörümüze elimizden gelen her konuda yardım etmeye hazırız. Bu düşüncelerle sözlerimi sonlandırırken saygılarımı arz ederim."

Öğrenci Konseyi yönetiminin, geçtiğimiz hafta Perşembe günü rektör Prof.Dr. Çelik'ten Pazartesi günü ziyaret etmek üzere randevu istediği, ancak randevu talebinin reddedildiği öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız