SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rektör Bizi Kızdırdı"

A- A+ PAYLAŞ
Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (Türkiye EKMUD) ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı tarafından ortaklaşa düzenlenen " İntraabdominal (Karın içi) Enfeksiyonlara Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu "na katılan Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'in konuşmasında "piyasa hekimleri" diye ifade kullanmasına tepki geldi.
 
"BİZİ KIZDIRMIŞTIR"
 
"Piyasa hekimleri diye hekimliği böyle sınıflandırmak uygun değildir" diyen Malatya Tabip Odası Başkanı Mustafa Eroğlu, "Sayın rektör, hekimleri kızdıran bir beyanda bulunmuştur. Kaç gün geçmesine rağmen bu konuda bir açıklama yapmamıştır veya gerek görmemiştir. Sayın rektör konuşmasının bir yerinde, sempozyumla hiç ilgisi olmayar bir cümle sarf etmiştir. 'Piyasa hekimliğine bulaşmış hekimleri üniversitemize fazla almak istemiyoruz. Bundan sonra da almayacağız. Çünkü, piyasa hekimliği ile akademisyen olarak hekimlek yapak bilim adamlığı ile çok da örtüşen değerler olmadığını biliyoruz' demiştir. Piyasa hekimliği ne demektir. Ve ona bulaşmak nasıl bir şeydir. Kültürel değerlerimiz açısından piyasa kelimesi birçok cümlere menfilik çağrıştırır. Hekimliği böyle sınıflandırmak uygun değildir. Eğer mutlaka bir belirteç gerekiyorsa söylenecek şey, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan veya muayenehanesi olan diye tabir kullanabilirdi. Hekimleri töhmet altında bırakan bu beyan, hekimler tarafından hoş karşılanmamıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız