SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Çelik Fark Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:52
Rektör Çelik Fark Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde 2016 yılına kadar görev yapacak rektörü belirlemeye yönelik aday sıralama oylaması bugün yapıldı. Yeniden aday olan mevcut Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik, oylamada ilk sırayı alırken, rakiplerine fark yaptı.

İnönü Üniversitesi'nde mevcut Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Süleyman Çaylı adaylıklarını açıklamışlardı. Aday olmamalarına rağmen; Ergenekon davasından tutuklu olan eski rektörlerden Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na 2 oy çıkarken, Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, Prof.Dr. Rıfat Güneş, Prof.Dr. Mustafa Şenol ile Prof.Dr. Yusuf Türköz de 1'er oy aldılar.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde 13.00'te başlayan oylama için 640 öğretim üyesinin oy hakkı bulunuyordu. Oylama saat 18.00'e kadar sürdü ve 624 öğretim üyesi katıldı. Oylamanın tamamlanmasının ardından oy tasnifine başlandı

SONUÇLAR

Kullanılan 624 oyun dağılımı şöyle gerçekleşti:

Prof.Dr. Cemil Çelik 335

Prof.Dr. Ahmet Kızılay 186

Prof.Dr. Süleyman Çaylı 89

Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu 2

Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut 1

Prof.Dr. Yusuf  Türköz 1

Prof.Dr. Rıfat Güneş 1

Prof.Dr. Mustafa Şenol 1

Geçersiz 1

Boş 7

YÖK'E BİLDİRİLECEK İSİMLER..

Seçimlerin ardından yapılan değerlendirmede, daha önce 2 kez rektör seçilen Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, yeniden seçilme hakkı bulunmaması nedeniyle değerlendirme dışı bırakılırken, 1'er oy alan diğer adaylar arasında çekilen kura sonucu Prof.Dr. Mustafa Şenol da liste dışı kaldı. Listeye giren isimlerden Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi.

Buna göre YÖK'e bildirilecek ilk 6 listesi şöyle oluştu:

1-Prof.Dr. Cemil Çelik 335

2- Prof.Dr. Ahmet Kızılay 186

3- Prof.Dr. Süleyman Çaylı 89

4- Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut 1

5- Prof.Dr. Yusuf  Türköz 1

6- Prof.Dr. Rıfat Güneş 1

Kaynak : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız