SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör: 'Çok Mutluyum'

A- A+ PAYLAŞ

13. Akademik Bilişim Konferansı Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Malatya'da 3 gün süreyle devam edecek olan konferansın açılışı ve ilk günü ile ilgili olarak üniversitenin basın bülteni şöyle:

"Üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek, bilgi teknolojileri altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak ve ortak politika oluşturmak amaçlarıyla ulusal boyutta katılımın sağlandığı ‘Akademik Bilişim 2011’ konferansı başladı.

Üniversitemiz Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ‘Akademik Bilişim 2011 Konferansı’nın açılış programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Türk Telekom İl Müdürü Yusuf Kaplan, TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, Rektör Yardımcılarımız, üniversitelerden gelen öğretim üyeleri ile kurum ve kuruluşların bilişim görevlileri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Server Acim, Akademik Bilişim 2011 Konferansı için bestelediği ‘Çağrışımlar’ adlı eserini seslendirdi.

Programda ilk konuşmayı yapan Akademik Bilişim 2011 Konferansı Organizasyon Komitesi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Ertürkler şunları söyledi: “ Bu konferans dizisi üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek, bilgi teknolojileri alt yapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak ve ortak politika oluşturmak amaçlarıyla ulusal boyutta 1999‘dan beri yapılmaktadır. Bu konferanslar bilişime bulaşmış; üreten, kullanan, yöneten tüm üniversite topluluklarına ev sahipliği yapmaya çalışıyor. Bilgisayar, bilişim, enformatik bağlantılı bölümlerin yanında, kütüphaneciler, medikal bilişimciler, mekânsal bilişimciler, bilişim hukukçuları, inşaat bilişimcileri ve eğitim bilişimcileri konferansın doğal katılımcılarıdır. İnternet ve Bilişim yaşamın her boyutunu etkilediği için, kamu yönetimi, siyaset, iletişim, pazarlama, sosyoloji, psikoloji, ekonomi gibi sosyal bilişimcileri de bu konferansın doğal katılımcıları olduğunu düşünüyor ve onları da aramıza katılmaya davet ediyoruz.”

İnsanlığın, İnternetin tetiklediği yeni bir toplum biçimine geçişin sancılarını ve çalkantılarını yaşamakta olduğunu söyleyen Akademik Bilişim 2011 Konferansı Yürütme Kurulu Başkanı, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül ise şöyle konuştu: “ Sosyal ağlar milyonları örgütlemekte, rejimleri sarsmakta, yer yer devirmeye vesile olmaktadır. İnternetin temsil ettiği değişim, bağımsız ve yaratıcı bireyleri öne çıkartmakta, hiyerarşik olmayan ve ağ yapılarını içeren toplumsal modelleri, katılımı ve saydamlığı, demokrasiyi, gelişmenin önemli bir parçası ve etmeni olarak öne çıkartmaktadır. İnternetle somutlaşan bilgi ve iletişim alanındaki gelişmeler, üniversitelerin konumunu; teknoloji politikalarını, ar-ge, inovasyon, ömür boyu eğitim gibi kavramları yeniden tanımlamaya zorlamaktadır. Bu değişim, kanımızca, Sanayi Devrimi boyutlarında köklü bir değişimdir ve hayatın her boyutunu köklü olarak değiştirmeye başlamıştır. Bu değişim ülkemizi de bilim ve bilgi ağırlıklı bir rotaya girmeye, bir başka deyişle, Bilgi Toplumuna yönelmeye zorluyor. İnternet bilgi toplumunun taşıyıcısı, ön modeli, katalizörü konumundadır. Sektörleri yeniden yapılandırıyor. Bu değişimler köklü değişimlerdir. Nasıl sanayi devrimi sancılı olduysa, Bilgi Toplumuna dönüşüm de uzun ve sancılı olacaktır.”

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin, bilim ve teknolojik gelişmelerin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik şöyle konuştu: “Özellikle internet eksenli somutlaşan bilgi ve iletişim alanındaki gelişmeler, yaşamımızın vazgeçilmezleri arasına girerek pek çok boyutu ile insanlığı etkilemekte ve değişimlere neden olmaktadır.

Bugün internet kullanıcı sayısının 2 milyarı geçtiği, kullanılan bilgisayar ve diğer teknolojik aygıt sayılarının milyarlara ulaştığı, milyonlarca web sitelerinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Her ne kadar dünyamızın büyük bir kısmı açlık, sefalet çekmekte ve özgürlüklerden yoksun olarak yaşamaya devam etmekte ise de dünyamız gün geçtikçe bilgi toplumu olma yolunda mesafe kat ediyor. Bütün bunlar göz önünde tutulduğunda “Akademik Bilişim” toplantıları da oldukça değer kazanıyor. Bu gelişmelere paralel olarak; son 2,5 yıl içerisinde gerek Network alt yapımızı gerekse sunucu sistemlerini önümüzdeki 7 yıllık süreci de göz önünde bulundurarak yeniden yapılandırdık. Bilgisayar Mühendisliği bölümü ve Uzaktan Eğitim Merkezimizin kurulması ile Üniversitemizin bilişim alanında daha da güçlendiğini söyleyebilirim.

Akademik Bilişim Konferansı internetin getirdiği bu fırtınaya karşı üniversitelerin cevap aradığı önemli bir konferanstır ve bu konferansa ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyum.”

Konferans kapsamında 3 gün süreyle 89 oturum yapılacak ve 200 kadar bildiri, 20 kadar eğitim semineri gerçekleştirilecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız