SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör de Diyor ki..

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:13
Rektör de Diyor ki..
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, polis tarafından bir süre önce gerçekleştirilen operasyonda, özel bir hastanede görevli bir doktor ve bazı çalışanların da aracılığıyla yasadışı kürtaj yaptığı, rüşvet aldığı ve bazı hastalarıyla zorlayarak cinsel ilişki kurduğu gerekçesiyle tutuklanan Tıp Fakültesi bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı başkanı Prof.Dr. Önder Ç.’nin “baş kahramanı” olduğu olayın, üniversiteyi ilgilendiren boyutuyla ilgili idari soruşturma yapıldığını söyledi.

Rektör Prof.Dr. Çelik, Ocak ayındaki polis operasyonunun ve adliyenin tutuklama kararının ardından söz konusu öğretim üyesinin idari bir tasarrufla açığa alındığını belirtirken, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından olayla ilgili olarak hazırlanan iddianamenin kendilerine 5 Nisan Cuma günü ulaştığını bildirdi. 

Prof.Dr. Çelik, ellerinde polisin teknik izleme ve dinlemeyle saptadığı konulara ilişkin bir bilgi olmadığını, sağlıklı bir soruşturma için iddianamenin beklendiğini, detaylardan iddianamenin kendilerine ulaşmasıyla bilgi sahibi olduklarını, bu olayı soruşturmak üzere dekanlık bünyesinde 5 kişilik bir soruşturma grubu oluşturulduğunu söyledi. Çelik, bu grubun soruşturma sonucunun daha sonra rektörlüğe geleceğini ifade etti.

Rektör Çelik, tutuklanan Prof.Dr. Önder Ç.’nin, üniversite bünyesindeki kurumda yaptığı ve operasyona konu olan işlemlere adı karışan ancak haklarında dava açılmayan personelin de bu idari soruşturma kapsamına dahil olduklarını belirterek “Kimin adı olaya karışmışsa hakkında soruşturma yapılıyor. Yasalar bize ne yetki veriyorsa, o doğrultuda hareket ediliyor. Ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor.” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi rektörü, Tıp Merkezi’nde meydana gelen olaylarla ilgili olarak, "bihaber" olan Tıp Fakültesi dekanı ve başhekimin istifasını istemenin de doğru olmadığını öne sürdü, dekan ve başhekimi “Başhekim ve dekan arkadaşımız, ülke sevdası olan, ellerini değil gövdelerini taşın altına koyan arkadaşlarımızdandır.” sözleriyle savundu.

Rektör Çelik, fakülte bünyesindeki soruşturmanın kurallara uygun olarak sürdürüldüğünü bildirdi ve “Türkiye’deki davaların yüzde 60’ı 70’i usül hatalarından dönüyor. Usül hatası yapılmaması lazım.”dedi.

Rektör, söz konusu öğretim üyesinin 10 yılı aşkın bir süredir görev yaptığını, daha önce kimsenin hakkındaki iddialarla ilgili bir irade ortaya koyamadığını belirtirken, operasyon öncesiyle ilgili olarak da üniversitenin üzerine düşeni yaptığını bildirdi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Kadın Doğum Ana Bilim Dalı başkanı olarak görev yapan 46 yaşındaki Önder Ç. ile daha önce üniversitede görev yapan ve ayrılıp özel bir hastanede başhekim olarak çalışmaya başlayan Kadın Doğum uzmanı Doç.Dr. Şeyma H.’nin de aralarında bulunduğu bazı kişiler, polis tarafından Ocak ayında gerçekleştirilen bir operasyonla gözaltına alınmışlardı. Bu iki doktorun yanı sıra, rüşvete aracılık etmekle suçlanan özel hastane anestezi teknisyeni Özcan A. ile ilerlemiş hamileliğine rağmen rüşvetle kadın arkadaşına kürtaj yaptıran Mehmet B.adlı şahıs tutuklanmışlardı. Savcılık, daha sonra tutuklu 4 şahısın yanı sıra tutuksuz 8 kişi hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız