SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör, 'Dost Meclisi'nde

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'nin Malatya Şubesi Dost Meclisi toplantılarının son konuğu İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik oldu.

Toplantıya ilişkin olarak dernekten yayınlanan basın bülteni şöyle:

"MÜSİAD Malatya Şubesi Dost Meclisi toplantısına konuk olan ,İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cemil Çelik ,Üniversite ve sanayici işbirliğinin artırılması yönünde olumlu adımlar atıldığını,Teknoparkla birlikte sanayici ve Üniversite kaynaşmasının artacağını dile getirdi.

MÜSİAD Şube binasında, iki haftada bir gerçekleştirilen Dost Meclisi toplantılarına MÜSİAD Üyeleri yoğun ilgi gösteriyor. Bu hafta yapılan Dost Meclisi toplantısına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cemil Çelik, Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Baysar katıldı.

Dost Meclisinde ilk olarak söz alan,Şube Başkanı Namık Şahin,Dost Meclislerinde bu hafta İ.Ü.Rektör Prof. Dr Cemil Çelik’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,MÜSİAD olarak,sanayici ve üniversite işbirliğini arttırmak için projeler hazırladıklarını bu kapsamda bugün yapılan Dost Meclisi’ne Rektör.Prof. Dr. Cemil Çelik Ve Kimya Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr Ahmet Baysar’ın konuk olarak çağrıldığını belirterek,Üniversitemiz u dönemde yeni başarılara imza attığını,Teknopark uygulamasının sevindirici ve umud verici bir proje olduğunu belirterek,sanayici ve Üniversite işbirliğinin bundan sonraki dönemlerde artacağı umudunu taşıdıklarını,bu kapsamda MÜSİAD olarak,projelere destek vereceklerini dile getirdi.

Şahin’in konuşmasından sonra söz alan,İ.Ü.Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik Üniversitenin son bir yıldaki kadro ve fiziksel gelişimi hakkında katılımcılar bilgi verdi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof Dr Cemil Çelik, MÜSİAD’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ` İşadamları ve sanayicilerin desteklerini görmek bizleri sevindiriyor. Üniversitemizin gelişmesini istiyorsak bu anlamda bizlere düşebilecek görevlerin bilincinde olmamız gerekir. Hedeflerimizin ve vizyonumuzun çağın gerektirdiği seviyede olması için uygun çalışmalar yapmamız gerekiyor dedi.

Üniversitenin bilimsel alandaki çalışmalarına hız verdiklerini belirten İnönü Üniveristesi Rektörü Çelik Üniversitenin sayılı Üniversiteler arasına gireceğini, Turgut Özal Tıp Merkezi ile birlikte Malatya ve bölgeye hitap eden güçlü bir yapıya sahip olacağının altını çizdi.

Turgut Özal tıp merkezinde yeni açılan, İnme Merkezi hakkında bilgi veren,Rektör Cemil Çelik inme merkezinin,doğunun ilk inme merkezi olduğunu,Türkiye’de ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda geldiğini ,bu merkezin üniversitemizde açılmasının sevindirici ve umud verici olduğunun altını çizdi.

Dost Meclisinde daha sonra söz alan Mühendislik Fakültesinde Prof. Dr Ahmet Baysar, Teknopark uygulamaları kapsamında Eylül 2009 itibariyle 36 adet Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) kurulduğunu dile geiren Baysar bunların Ankara’da (6 adet)İstanbul’da(4 adet)Kocaeli’nde (3 adet) İzmir, Konya, Antalya, Kayseri, Trabzon, Adana, Erzurum, Mersin, Isparta, Gaziantep, Eskişehir, Bursa, Denizli, Edirne, Elazığ, Sivas, Diyarbakır, Tokat, Sakarya, Bolu, Kütahya, Samsun ve MALATYA’DA (1 adet) olduğunu ve Faaliyette olan bölge sayısı 21 olduğunu ifade etti.

Teknokentler’in Firmalara Girişimcilere, Ülkeye Sağladığı Yararlar hakkında bilgi veren Prof. Dr Ahmet Baysar Bilgi tabanlı, ileri teknoloji üreten ve/veya yenilikçi firmaların oluşumu ve büyümesi, Üniversitelerin araştırma altyapısından daha çok yararlanılması, Ülkenin teknolojik ve dolayısıyla ekonomik düzeyinin yükselmesi, Ülkenin uluslararası rekabet gücünün artması ve Bütün bunların sonucu olarak, ülkede refah seviyesinin yükselmesinin amaçlandığını dile getirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız