SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Hakkında Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

Hukukçular Derneği Malatya Şubesi, 40 sivil toplum örgütü adına, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye binası önünde 40 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklamasını okuyan Hukukçular Derneği Malatya Şubesi Genel Sekreteri Gülay Köse, üniversitelere başörtülü girilmesi gerektiğini belirterek, "Yüreğimiz bu kadar yanarken, türbanla neden uğraşılıyor? Kızlarımıza büyük haksızlık yapılıyor" dedi. Köse, Kuzey Irak'taki kara harekatı konusuna da değinerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arkasında olduklarını söyledi. Köse, "Hepimiz Mehmetçiğimizin arkasında olalım" dedi.

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay ise, "Anayasa'nın 10. ve 42., TCK'nın 112. maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle Rektör Fatih Hilmioğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Rektör hakkında ayrıca YÖK'e de suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Basın açıklamasında, 40 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve başörtülü öğrenciler de hazır bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız