SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Hükümete Dokundurunca!..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi tarafından Adıyaman Üniversitesi'nin konumu, sorunları ve geleceği ile ilgili düzenlenen bir toplantıda, Adıyamanlı bir grup medya mensubu, rektörün konuşmasına tepki gösterdi.

2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü'ne geçici olarak Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu vekâleten atanmıştı. Bunun üzerine Adıyaman'da birçok kez siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve halkla bir araya gelen Hilmioğlu, bu kez Malatya'da ikamet eden Adıyamanlılara yönelik olarak Adıyaman Üniversitesi bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Adıyaman Valisi Halil Işık, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu Adıyaman'da bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Adıyamanlılar ve Malatya'da bulunan Adıyamanlılar katıldı. Adıyaman'ın eski Valilerinden olan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz toplantıda bulunmadı.

Toplantının başlangıcında, İnönü Üniversitesi Müzik Topluluğu, Prof.Dr. Kadir Kargın yönetiminde bir konser verdi. Bu konserin ardından, aynı zamanda Adıyaman TSO Başkanı Zafer Ersoy'un eşi olduğu bildirilen Anadolu Kadınlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hayriye Ersoy sahneye gelerek, Prof.Dr. Karkın'a çiçek verdi.

Toplantının açılış konuşmasını, Adıyaman Üniversiteri rektörlüğü görevini de "tedviren" üstlenen Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu yaptı. Hilmioğlu, 32 yıllık geçmişi olan İnönü Üniversite'nin gelişimi, yapılan çalışmalar ve sıkıntıları hakkında katılımcılara bilgi verdi. İnönü Üniversitesi'nin olmamasının Malatya'yı 50 yıl geriye götüreceğini ifade eden Hilmioğlu, Adıyaman kurulan üniversitenin tam anlamıyla eğitim faaliyetlerini oturmasının ardından Adıyaman'ı 50 yıl ileriye götüreceğini söyledi. Hilmioğlu, yapılacak doğru yatırım ve sağlanacak ödeneklerle Adıyaman Üniversitesi'nin 10 yıl içinde İnönü Üniversitesi'nin seviyesine ulaşacağını kaydetti. Hilmioğlu toplantıda ayrıca İnönü Üniversitesi'nin bürokrasi nedeniyle birçok sıkıntısının bulunduğu Adıyaman Üniversite'sinin gelişim sürecinde butür sıkıntılar yaşamaması temennisinde bulundu. Rektör, hükümetin üniversitelere yönelik tutumunu da eleştirdi.

Hilmioğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından ara verilen toplantının ikinci bölümünde Adıyaman Valisi, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı görüşlerini dile getirdi.

ADIYAMANLI CEMİYET BAŞKANININ TEPKİSİ..
Bu arada, toplantının ilk bölümünden sonra Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, rektörün "siyasi eleştirilerine" tepki gösterdi ve bu nedenle toplantıyı terkettiklerini söyledi.

Rektörün konuşmasına başladığında, basın mensuplarını anons etmemesini de eleştiren Adıyamanlı cemiyet başkanı, "Siyasete asla bulaşmaması gerektiğine inanıyoruz. Siyasetle çatışmaya başladığınız andan itibaren kaybedersiniz. Kaybeden o kent ve o üniversite olur. Bizim burada yapacağımız uyumlu bir şeklide çalışma iken, maalesef ve ısrarla sayın Rektörü hükümetle bir çatışma içerisinde olduğunu görmekten ben cemiyet başkanı olarak son derece üzüntü duydum.. Rektörün çok daha dikkatli olması lazım. Beyanlarına, beşeri münasebetlerine. Ama biz şunu hissediyoruz ki, sürekli bir çekişme var. Bizi ilgilendiren boyutu, üniversitedir. Hükümetle siz iyi olmazsanız, Bakanlar Kurulundan bu yasayı geçiremezseniz. Abdüllatif Şener'e kalkıp, 'sözünüzü tutun' veya 'söz namustur' hatırlatmasın da bulunup yaparsanız ki, bu sayın Rektörün beyanında var. Bunları şık bulmuyoruz ve bize ters gelir. Adıyaman'da yeni kurulan bir üniversite var. Malatya'daki çatışması bizi ilgilendirmez. Ancak, sayın Rektörün duyarlı, dikkatli, yapıcı olması lazım. Şu an siyaset yapma zamanı değildir. Siyaset yapmak isteyen istifa eder siyasete girer. Adıyaman basını olarak biz bu işe alet olmayacağız."

Rektörün Malatya'daki tavrının kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Dişkaya, "Adıyamanla ilgili tutum konusunda söz sahibi biziz.." dedi.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE- Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız