SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör İçin Avukatlardan Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hükümet tutumu ve Genelkurmay bildirisine ilişkin açıklamaları nedeniyle, Malatya Barosundan 50 civarında avukatın da, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundukları açıklandı.

"BAY HİLMİOĞLU.."
Konuya ilişkin açıklamayı Hukukçular Derneği Başkanı Malatya Şube Başkanı Avukat Necati Karabay yaptı ve şunları söyledi:

"Ülkemizde son günlerde çeşitli olaylar yaşanmış olup; hükümetiyle, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum ve müesseseleriyle ülkemiz önemli bir sınavla karşı karşıya bulunmaktadır.

11. Cumhurbaşkanının seçimi CHP tarafından yargıya intikal ettirilmiş ve Anayasa Mahkemesi, TBMM’de yapılan 1. tur seçimini iptal etmiş ve yeni bir seçim süreci başlamıştır.

Bu süreci etkilemeye yönelik bir takım kişi ve kuruluşlar, yasal çerçevelerinin dışına çıkarak, antidemokratik tutum ve davranışlar sergilemişlerdir.

Bunlardan birisi de ilimiz İnönü Üniversitesi Rektörü Bay Fatih Hilmioğlu olup; bay Hilmioğlu, geçmişten beri süregelen antidemokratik, kışkırtıcı ve durumdan vazife çıkaran siyasal tavır ve davranışlarıyla, bir bilim adamından beklenmeyen beyanlarda bulunmuştur.

İş başında bulunan ve halkın oylarıyla seçilmiş hükümeti onursuz bir şekilde indirmet tehditinde bulunmuş ve halk iradesine açıkça meydan okuyarak suç işlemiştir.

Bay rektör, bu hukuk ve halk iradesini tanımaz tavrı ile üniversitenin bilimsel ve akademik özerkliğini ortadan kaldırmakta, kendi kişisel hırs ve görüşlerini, başında bulunduğu kurumun görüşleriymiş gibi yansıtmakta ve açıkça siyaset yapmaktadır.

Bizler Malatya halkı ve sivil toplum örgütleri olarak, bay rektörün, başında bulunduğu kurumun gücünü kullanarak siyaset yapmayı bırakıp, istifa ederek bir siyasi partiye üye olup ondan sonra meydanlara çıkıp siyasi yaşamını devam ettirmesinin daha doğru olacağını belirtmek istiyoruz.

Bay rektör, yasaları hiçe sayan bu tutum ve davranışları ile üniversitemize zarar vermekte, şehrimizdeki huzur ortamını sabote etmektedir. Bu nedenle Malatya barosu avukatları olarak suç işleyen üniversitemiz rektörü Bay Fatih Himlioğlu hakkındaki şikayet dilekçemizi bugün Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına vermiş bulunuyoruz.

Malatya Barosu mensupları olarak ülkemizin demokratik, sosyal laik bir hukuk devleti olup herkesin hukuka, yasalara, halkın hür iradesine ve halkı temsil eden TBMM’ye saygılı olması gerektiğini, kimsenin görevini ve makamını istismar ederek suç işleme hürriyetinin olmadığını, aksi takdirde yasal sonuçlarına katlanacağını kamuoyunun ve milletimizin bilgilerine sunarız.”

Avukat Karabay'ın, bu açıklamasının ardından suç duyurusunun savcılığa iletildiği belirtilirken, Karabay suç duyurusu için imza atan avukat sayısını "50 küsür" diye açıkladı.

FOTO: Suç duyurusunda bulunan avukatlardan bir grup (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız