SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör: ''İddialar Doğru Değil!..''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Zaman Gazetesi'nde yayınlanan ve bazı basın kuruluşları tarafından da kullanılan, 14 Nisan'da Ankara'da yapılacak Cumhuriyet Yürüyüşü gerekçesiyle üniversitede sınav tarihlerinin değiştirildiği yolundaki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Rektör, şu açıklamayı yaptı:

"03.04.2007 tarihinde bazı yazılı ve görsel basın organlarında 14 Nisan’da Ankara’da yapılacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü ve Anıtkabir Ziyareti nedeni ile İnönü Üniversitesi’nde ara sınav tarihlerinin Senato kararı ile değiştirildiği yolunda haberler yer almıştır.

Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 12. maddesine göre ara sınav tarihlerini belirleme yetkisi Senatonun değil, ilgili akademik birimlerindir.

ÖSYM sınav takvimine göre, “Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu Giriş Sınavı” (ALS), 15.04.2007 tarihinde yapılacaktır. Bu sınav için Üniversitemizde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası ile Eğitim Fakültesi Binası tahsis edilmiştir. Dolayısıyla ilgili binaların en geç 14.04.2007 tarihine kadar hazırlanması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması zorunluluğu vardır. Bu nedenle 14-15 Nisan 2007 tarihlerinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nde ara sınavı yapılması mümkün değildir.

Diğer taraftan ÖSYM’nin sınav takvimine göre 22.04.2007 tarihinde de “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı” (ALES) yapılacaktır. Bu sınava hazırlanmak için akademik birimlere ve Üniversite Yönetimine ara sınavların ertelenmesi yönünde öğrencilerden yoğun talepler iletilmiştir.

Akademik Birimlerce bu durumların değerlendirilmesi sonucunda;

1- Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nce, 7-15 Nisan 2007 olarak belirlenen ara sınav tarihleri, 23.03.2007 tarih ve 2007-5/1 sayılı Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile,
28 Nisan – 6 Mayıs 2007 olarak, sadece bir tek bu Fakülte tarafından değiştirilmiştir.

2- Üniversitemizin diğer birimlerinde ara sınav tarihlerinin değiştirilmesi yönünde herhangi bir karar alınmamış olup, ara sınavlar bu birimlerce belirlenen tarihlerde yapılacaktır.

Bu işlem ve kararların basında yer alan iddialarla bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız