SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Oylaması Sonuçlandı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde rektör aday adaylarının sıralamasını belirlemek amacıyla yapılan oylama ve tasnif sona erdi. İlk sırayı 183 oyla Prof.Dr. Cemil Çelik oldu. Aday olmayan iki isme de 1'er oy çıktı ve bu kişiler, son iki sırada yeraldı.

Oylamaya 419 öğretim üyesinden 412'si katıldı. 9 oy boş çıkarken, 2 oy iptal edildi.

Adayların sıralaması ve aldıkları oylar şöyle gerçekleşti:

1-Prof.Dr. Cemil Çelik 183 oy,
2-Prof.Dr. Sezai Yılmaz 170 oy,
3-Prof.Dr. İbrahim Keleş 21 oy,
4-Prof.Dr. Özcan Ersoy 14 oy,
5-Prof.Dr. Mehmet Demircan 8 oy,
6-Prof.Dr. Ergün Ekinci 3 oy,
7-Prof.Dr. Kemal Kartal 1 oy,
8-Prof.Dr. Zekeriya Beyaz 1 oy.

Oylama sonucu oluşan ilk 6 sıradaki isimler, aday adayı olarak YÖK'e bildirilecek. YÖK de bu isimleri kendi arasında oylayacak ve en fazla oyu alan 3 ismi, rektör adayı olarak Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı bu isimlerden birini rektör atayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız