SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Sert Çıkınca!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:17:30
Rektör Sert Çıkınca!..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve beraberindeki parti yöneticileriyle, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

Mustafa Şahin, daha önce sert ifadelerle eleştirdiği İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği basın toplantısında 'Bazı siyasiler üniversiteyi başka kurumlarla karştırıyor. Karıştırmasınlar' şeklindeki açıklamasından sonra, yine üniversite ile ilgili yaptığı eleştirilerde, eleştiri dozunu düşürdü.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Malatya, Türkiye’de yeni yeni sanayi ile tanışan ve her geçen gün bir adım daha öne geçen bir il. Devletten aldığı teşvikleri çok yerinde kullanan ve aldığı kredilerde ise geri ödemelerde Türkiye ortalamasının çok üzerinde iade eden bir il. Malatya’nın sanayileşmenin daha başında olduğunu her konuşmamızda ifade etmeye çalışıyoruz. Daha çok mesafe almamız gerektiğini de ifade etmek istiyorum. 5084 sayılı kanun ile ilgili olarak Malatya’nın bütün milletvekillerimiz ve bakanlarımız bir çalışma içine girdiler. Ancak yeni teşvik çıktığı için eski teşviğin uygulanmasına imkan kalmadı. Yeni teşviğin revize edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Malatya’nın batı ve doğu kesiminde iki ayrı hastane olması gerekiyor. Batı kesiminde yeni hastanenin inşaatı devam ediyor. Ancak doğu bölgesindeki hastanenin kalmasını arzu ediyoruz."

Erkoç, 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alt yapı çalışmalarının da kısa sürede bitirilmesi ve arsaların yatırımcıya verilmesi için destek istedi.

Milletvekili Mustafa Şahin ise, sivil toplum kuruluşlarının sosyal ve ekonomik hayatta önemli görevler üstlendiğini ifade ederek, Malatya’da TSO’nun yaptığı çalışmalarla sanayicilerin ufkunu açan çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Şahin, "Malatya 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde yer kalmadı, şu anda 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin dönümlük bir yerin sanayicilerimizin hizmetine sunulması için çalışmalar yapıldı. Bürokrasiden kaynaklı sıkıntılar zaman içinde halledilir. Malatyalı sanayiciler rahmetli Özal’dan beri teşviklere olumlu yaklaşmıştır ve aldığı teşviğin de mutlaka üretimine dönüşmesi noktasında örnek bir uygulama yapmıştır" dedi.

"Bütün kurumlar bizim için birdir. Hiçbir kurumu diğerinden farklı görmedik" diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçenlerde bir arkadaşımızın açıklamasına ben biraz üzüldüm; ‘bizi başka kurumlara benzetmesin’ gibi bir ifade şahsen siyasileri ancak rencide eder ve üzer. Bu ülkede birilerini ötekileştirme adına adımlar atılmış olur. Bütün kurumlara eşit mesafedeyiz. Hiçbir kurumun iç işlerine karışmadık. Elbetteki devletin verdiği desteklerle kurumlar hayatlarını sürdürürler. Devlet bürokrasisi içinde yer alan hiçbir kurumlarımız bizim arka bahçemiz olmadı. Hiçbir milletvekili, ne sivil toplum kuruluşlarına, ne devlet kurumlarına, ne bürokrasiye kendi iç işlerinde, kendi iç işleri çalışmalarında müdahil olmadık. Geçen yıl Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki çalışmalarım nedeniyle diş fakültesine 3 milyon TL; tıp fakültesine ise 3 milyon TL olmak üzere 6 milyon TL bütçe aldık. Geçenlerde yine bana direkt gelmedi, dolaylı olarak geldi; üniversitedeki bir kurum için 600 bin TL ihtiyaç olduğu söylendi, onun da sözünü ilgili bakanlıktan aldık. Bütün kurumlarımıza destek olmak zorundayız. İdarecilerimiz, bürokratlarımız ve siyasetçiler olarak bizler gelip geçiciyiz. Bizim amacımız bize verilen yetkiyi, en iyi şekilde, ilkeli bir şekilde, tarafsız bir şekilde yerine getirmektir".

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik Ne Demişti? 

Bu arada, milletvekili Şahin'in cevap verdiği açıklamanın İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'in geçen haftaki açıklaması olduğu değerlendirildi. Siyasetle uğraşanların bir bölümünün üniversiteyi diğer devlet kurumları ile karıştırdığını belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik “Üniversiteyi herhangi bir kamu kurumu ile karıştırmasınlar. Biz etik ihlaller ve adaba mugayir tutumlar olmadıkça herkesle ve her kurumla diyaloga açığız. Bunu zaten geçen 4 yıllık dönemde de pratik hayatta gösterdik” şeklinde konuşmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız