SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör, Tekstilcilerle Bir Araya Geldi

A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik ile tekstilci işadamları, tekstil sektörü ile üniversite ilişkisinin ele alındığı toplantıda bir araya geldi. 
 
İnönü Üniversitesi kampüsünde bulunan Havuzbaşı Tesisleri'nde yapılan toplatıya, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Hüseyin Erkoç,  Yakınca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Alıcı, 1. Organize Müdürü Remzi Yaşar, KOSGEB Müdürü Murat Seki, bazı tekstil firmalarının temsilcileri ile Yakınca Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümü öğretim üyeleri katıldı.
 
"ÖNEMLİ İŞLER YAPMAYA BAŞLADIK"
 
Toplantıda konuşma yapan  Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik , “Üniversitelerde üretilen bilgiler bir üretime dönüştürülemiyorsa,  ülkenin sorunlarına çözüm olamıyorsa bu bilgiler, Dünya ölçeğindeki üniversite anlayışına göre çok fazla anlam ifade etmemektedir.
 
37. yaşına giren üniversitemiz artık önemli işler yapmaya çalışmaktadır. Üniversitemizin 14 fakültesinin yanında 12 Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Türkiye’de diğer kurumlar gibi üniversitelerde bir dönüşüm yaşamaktadırlar.
 
Bu anlamda İnönü Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde sizlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için gayretli bir çalışma süreci içerisine girmiştir." dedi. 
 
"MAALESEF İYİ DEĞİLİZ"
 
Çalışma sonucunda birçok Meslek Yüksek Okulu'nda  birbiriyle örtüşen programların olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Çelik, "Önümüzdeki süreçte, Türkiye de model olacak Meslek Yüksekokulları oluşturma çabası göstereceğiz. Ülkemizin öncelikli sorunları arasında olan ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında maalesef iyi değiliz. Biz bu sorunu ortaöğretim döneminde çözmeyi başaramadık. Sektörün ihtiyacı olan ara eleman yetiştirme meselesini Meslek Yüksekokulları düzeyinde, iki yıllık programlarla çözmeye çalışmalıyız. Bundan sonra Meslek Yüksekokullarını çeşitli konseptlere göre ayırmak istiyoruz. Meslek Yüksekokulları ihtisas alanlarına göre yapılandırılacaktır. Mesela, Yakınca Meslek Yüksekokulu sadece tekstil ve altyapısı üzerine yoğunlaşmak suretiyle öğrenci yetiştirecek ve tekstil sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman mezun edecektir. Yani her Meslek Yüksekokulunun kendine ait belli bir alanı olacak ve bu doğrultuda uzmanlaşarak kendilerini geliştirecekler. Buradan yola çıkarak sadece tekstil alanında geliştirmeyi düşündüğümüz Yakınca Meslek Yüksekokulumuzda, açılması gereken bölüm ve programları kendimize göre değil de tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda kuralım istiyoruz. Bu şekilde hem sanayici işadamlarımızla ortak çalışmalar yapacak hem de daha başarılı ve olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Bunun için bugün düzenlediğimiz toplantıda sizlerle bir araya gelerek bu konuları değerlendirelim istedim. Toplantımıza iştirak ettiğiniz için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. 
 
"KALİFİYE ELEMAN SORUNU"
 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Erkoç ise konuşmasında, “Sanayi-Üniversite işbirliği noktasında daha önceleri gerçekleştiremediğimiz bu tür toplantıları bugün Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz için mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye’nin dünyadaki diğer ülkelerle ekonomik şartlarda rekabet edebilmesi için kalifiye eleman ihtiyacı sorununu öncelikle çözmesi gerekmektedir. Özellikle gelişmekte olan ülkelere baktığımızda meslek okullarında okuma oranının yüksek olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde bu oran hala çok düşüktür. Meslek Yüksekokullarına rağbeti arttırmak için önemli girişimlerde bulunmamız gerekmektedir.  Mesleksizliğin önüne geçebilmek için meslek sahibi gençlerin yetiştirilmesi lazımdır. Ülkemiz genç bir nüfusa sahiptir. Toplumumuzda bir taraftan işsizlik sorunu varken diğer taraftan işverenlerimiz alanında uzman, yetişmiş eleman bulamamaktadır. Bu çelişkilerin ortadan kalkması için en önemli yardımcı unsurun üniversiteler olduğunu bilmekteyiz. İnönü Üniversitesinin geliştirmek istediği her Meslek Yüksekokulun tek ama farklı bir alanda öğrenim vermesi için geliştirmek istediği modeli destekliyoruz. Bu toplantının çok önemli olduğunu belirterek üniversitemize ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Toplantıya katılan işadamları,  Meslek Yüksek Okullarının farklı ama tek alanda geliştirilmesi modelini önemli bir gelişme olarak gördüklerini belirttiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız