SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rektör ve Senato Onayladı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:53:10
'Rektör ve Senato Onayladı'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz ile Mücahit Fındıklı, Pütürge ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunarak, partililerle ve muhtarlarla toplantı yaptılar. 

Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nuh Poyraz ve Basın Yayın Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ile birlikte partili yöneticilerinin de katıldığı ziyaret kapsamındaki toplantıda konuşan Milletvekili Öz, “Pütürge’nin geneli itibariyle konuştuğumuzda Pütürge’nin Kubbe Dağı yolu bakım evinden Pütürge’ye gelen bölümü daha önce tamamlanmıştı. Geri kalan Bakımevi’nden Yaygın’a olan kısmı da ihalesi yapıldı ve müteahhit çalışmaları başladı. Biraz yavaş gidiyor, ama biraz hızlandırılması lazım. İnşallah orayı da tamamlamış olacağız. Yine Türkiye’de çok az yerde olan Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi de geçtiğimiz yıllarda sağ olsun o zamanki Kaymakamımızın buradaki takibi ve Üniversite Rektörümüz ve senatonun onayıyla YÖK’e intikal etmiş ve YÖK’ten de Pütürge Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi, İnönü Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş oldu. İnşallah Rektör bey ile de görüştük, en kısa zamanda yeri de hazır, yeri de verildi, öğretim görevlisinin ataması da yapıldı, Pütürge’de bir Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi olacak. Bu sadece Pütürge’de değil, Malatya’da arıcılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması noktasında önemli bir katkı sağlayacak. En büyük hedefimiz şu; Pütürge’deki bütün mahallelerin her birinde arıcılık ile iştigal etmek isteyen kardeşlerimize devletten kredi sağlayarak arıcılığı önemli bir gelir kaynağı olarak Pütürge’de yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

Toplantıda Dumlupınar İlkokulu ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Milletvekili Öz, “Dumlupınar İlkokulu Türkiye’de ne yazık ki veya dünyada görülmemiş bir sıkıntı ile karşı karşıya geldi. Biz buranın ihalesini yaptık, programa aldırdık, ama inşaat devam ederken ‘Bu inşaatın güçlendirilmesi gerekiyor’ denildi. Çok enteresan bir durum bu. Gerek müteahhidin ve gerekse de kontrol mekanizmasındaki arkadaşlarımızın basiretsizliği olarak görüyorum. Ama tamamlandı, yakın bir zamanda öğrencilerimiz orada eğitimlerine başlayacaklar” diye konuştu.

Pütürge’ye yapılacak olan yeni kaymakamlık binası için yer konusunda değişik alternatiflerin ortaya çıktığını ifade eden Öz, Pütürge’nin girişindeki benzin istasyonun yanındaki özel mülkiyete ait alanın kamulaştırılması için girişimlerin başlatıldığını kaydetti ve yer sorununun çözümüne takiben ödeneği olan bu projeye hemen başlanılacağını belirtti.

Milletvekili Fındıklı ise, “Bu yeni dönemde, görev devir-tesliminde AK Parti’de parçalanma beklenirken, birlik ve beraberliğimizi bozmadan yeni Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte artık yeni 10 yıla devam edeceğiz. Başımızda Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile birlikte yeni 10 yılın hedeflerini ortaya koyuyoruz. Pütürge’deki eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Bunlar bitmek üzere. Bütün mahalle muhtarlarımız burada. Sizleri dinleyip, mahallelerimizin, muhtarlıklarımızın hangi alanlarda talepleri var, hangi şikayetleri var, eksikliklerimiz neler bunları tamamlayıp, önümüzdeki süreç içerisinde bunları yatırım programına alıp, bunları tek tek takip edip bu problemleri de ortadan kaldırmalıyız. Talepler, bizim gelecekteki çalışma stratejilerimizi belirleyecek” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız