SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Yardımcılığına Atama

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı görevinden istifa eden Prof.Dr. Turgay Seçkin'in yerine, Prof.Dr. İsmail Özdemir'in atandığı açıklandı.

Atamaya ilişkin olarak üniversiteden basın kuruluşlarına iletilen bülten şöyle:

"Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Prof Dr Turgay Seçkin görevinden ayrılmıştır. Rektör yardımcılığı görevi süresince üniversitemiz ve yönetimine olan katkılarından dolayı Prof. Dr. Turgay Seçkin’e teşekkür eder akademik hayatında başarılar dileriz.

Prof. Dr. Turgay seçkin’den boşalan rektör yardımcılığı görevine Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Özdemir atanmıştır.

Prof. Dr. İsmail Özdemir’in Özgeçmişi
1965 yılında Malatya’da doğan İsmail Özdemir, 1987 yılında İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden Lisans derecesini, 1989 yılında İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını, 1995 yılında Doktorasını tamamlamıştır. 1988 yılından itibaren İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümünde çalışan İsmail Özdemir 2002 yılında Anorganik Kimya alanında Doçent, 2007 yılında da Profesör unvanı almıştır.

1994 yılında İngiltere’nin Sussex Universitesinde konusu ile ilgili araştırmalarda bulunmuştur. 1996 yılında TÜBİTAK-CNRS (Fransa) arasında ortak yürütülen proje kapsamında Rennes Üniversitesi’nde araştırıcı, 1999 yılında misafir araştırıcı, 2000-2008 yılları arasında yürütülen ortak çalışmalar gereği aynı üniversitenin Organometalik ve Kataliz laboratuarında çeşitli konularda araştırmalar yapmıştır.

İsmail Özdemir, Tetrahederon, Tetrahedron Letters, Synlett, J. Organometalic Chem., Turkish J. Chem., App. Organometallic Chem., Arkivoc, Organometallics ve J. Chem Soc.Dalton Trans. gibi çeşitli bilimsel dergilerde hakemlik yapmaktadır.

Elektronca zengin olefinler, N-heterosiklik karben kompleksleri, N-koordine azol komplekslerinin sentezi ve bunların endüstriyel öneme sahip bileşiklerin sentezindeki katalitik özelliklerinin incelenmesi konularında araştırmalar yapmakta olan İsmail Özdemir’in uluslararası Science Citation Index’ce taranan dergilerde yayınlanmış 109 adet makalesi; ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş 107 adet bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca beş tanesi uluslararası olmak üzere 22 adet projede araştırıcı ve yürütücü olarak görev almıştır.

Yaptığı çalışmalarından dolayı İsmail Özdemir 2005 yılında TÜBİTAK tarafından Temel Bilimlerin Kimya alanında Genç Bilim Adamı Teşvik ödülüne layık görülmüştür.

Prof. Dr. İsmail Özdemir Ağustos 2007 tarihinden itibaren TÜBİTAK–Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı, Değerlendirme ve Destekleme Kurulu Üyesi ve Eylül 2008 tarihinden itibaren de İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görev yapmaktadır. Özdemir evli ve iki çocuk babasıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız