SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Yardımcısı: "Ciddi Potansiyele Sahibiz"

0
Güncellendi - 2016-04-07 05:14:12
Rektör Yardımcısı:
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Davut Özbağ, "Bizim öncelikli amacımız bir kalite getirmek. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, eğitimiyle doğru işlerin nasıl yapıldığını Malatya kamuoyuna, Türkiye'ye göstermek istiyoruz" dedi.

Özbağ, İnönü Üniversitesi olarak öncelikli hedeflerinin Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) olduğunu daha sonrada 3. Lige çıkmak istediklerini ifade etti.

Üniversite olarak doğru işler yaptıklarını ve hedeflerini gerçekleştirmek için gerekli alt yapı, üst yapı, eğitim ve tecrübeye sahip olduklarını dile getiren Özbağ, gerek alt yapısıyla, gerekse de üst yapısı ve donanımıyla İnönü Üniversitesi futbol takımına Malatya’nın ihtiyacının olduğuna vurgu yaptı.

"GEÇEN SEZON PLAY-OFF'TA VEDA ETTİK"

Özbağ, 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi'ni namaglup şampiyon tamamlayan İnönü Üniversitesispor'un Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'ni de namaglup tamamladığını ancak Play-Off'ta elendiğini kaydetti.

e2Geride kalan sezonda, bu sezon ligde yendikleri Demirspor'a elendiklerini anlatan Özbağ, "2012 yılından itibaren Malatya amatör futbolda takım olarak 2. Amatör Büyükler Ligi'nden başladık. 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi'nde çocuklarımız namaglup şampiyon oldu. Geçen sezonda 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi'nde namaglup bir şekilde Play-Off'lara geldik fakat beklenmedik bir şekilde Demirspor çok iyi bir maç çıkardı ve biz her iki maçta da yenildik. Dolayısıyla da Play-Off'larda şampiyonluğu kaybettik. Demirspor'da geçen sezon Malatya Yeşilyurtspor ile baraj maçı oynadı ve Malatya Yeşilyurtspor BAL Ligi'nde kaldı" diye konuştu.

"KENDİ ÖĞRENCİLERİMİZ VE MEZUNLARIMIZDAN OLUŞAN BİR TAKIMIZ"

Özbağ, İnönü Üniversitesi Futbol Takımı'nın tamamen kendi öğrencileri ve mezunlarından oluşan bir takım olduğunu dile getirdi.

Takımı dikkatli bir şekilde oluşturduklarını ifade eden Özbağ, şunları söyledi: "Ben geçen sezon çocuklara 'biz yenilebiliriz ama bizim projelerimiz büyük projeler, günlük projeler değil' demiştim. Dolayısıyla inandığımız doğrultuda takımımızı, inandığımız arkadaşlarımızla yaptık. Çok geniş katılımlı bir takımımız oldu. Büyük çoğunluğu kendi öğrencilerimizden oluşan bir ekip oluşturduk. Kaleci antrenöründen masörüne, hocasından futbolcularına kadar hemen hemen hepsi kendi öğrencilerimizden ve mezunlarımızdan oluşan bir ekip meydana geldi. Bu anlamda da buna dikkat ediyor ve büyük önem veriyoruz."

"MALATYA AMATÖRÜNÜN YÜKÜNÜ ÇEKİYORUZ"

Özbağ, Malatya amatör futbolunda erkek ve bayan takımlarında İnönü Üniversitesi BESYO öğrencilerinin yer aldığını kaydederek, "Malatya 1. Amatör, 2. Amatör, Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) hatta profesyonel liglerde oynayan birçok öğrencimiz var. Aslında Malatya amatörünün yükünü bizim BESYO öğrencilerimiz çekiyor. Farklı takımlarda kendi çocuklarımızı gördüğümüzde çok mutlu oluyorum" dedi.

Üniversite olarak takdir edilecek işler yaptıklarına dikkat çeken Özbağ, "Bizim öncelikli amacımız bir kalite getirmek. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, eğitimiyle doğru işlerin nasıl yapıldığını Malatya kamuoyuna, Türkiye'ye göstermek istiyoruz. Bu amaçla bu işe girdik ve doğru işler yaptığımızı çıkan ürünlerle ve sonuçlarla takdir edildiğini düşünüyoruz. Buna da inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"44 MALATYASPOR'U BEKLEYECEĞİZ"

Bu sezon Ply-Off'ta oynadıkları 2 karşılaşmayı kazandıklarını hatırlatan Özbağ, "Bu sene çocuklarımız hakikaten çok güzel işler çıkardılar. Kendi grubumuzda şansız bir mağlubiyet aldık ama Hekimhan Belediyesi Girmanaspor ile birlikte biz birinci, onlar da ikinci olarak çıktık. Diğer gruptan da Doğanşehir Belediyespor ile 1966 Malatya Gençlik Spor çıktı. Play-Off'larda ilk iki maçımızı aldık. Güzel bir futbolla, herksin takdirini kazanarak oynadığımız iki maçtan galibiyetle ayrılmasını bildik. Play-Off'ta son maçımızı da 1966 Malatya Gençlik Spor ile yapacağız. İnşallah o maçı da kazasız belasız alıp, önümüze bakmak istiyoruz. Play-Off'tan çıkmayı garantilesek de, herkesin zevk alacağı bir karşılaşma oynayıp, inşallah 44 Malatyaspor'u beklemeye başlayacağız" şeklinde konuştu.

"44 MALATYASPOR'UN DURUMU BİZLERİ ÜZÜYOR"

Özbağ, Play-Off'u geçip, büyük bir ihtimalle 44 Malatyaspor ile baraj maçı oynayacaklarını ifade etti.

44 Malatyaspor'un bu sezon birçok sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun kendilerini üzdüğünü ifade eden Özbağ, "44 Malatyaspor ile de oynamaktan hiçbir çekincemiz yok. 44 Malatyaspor iyi bir takım. Takımda çok kaliteli öğrencilerimiz, futbolcular var. 44 Malatyaspor'un bu sezon içerisinde bulunduğu durum, maddi imkansızlıklar, tesis ve alt yapı yetersizliklerine de üzülüyorum. Sürekli teknik kadroyla ilgili sıkıntı yaşamaları gibi bir takım şeyler gerçekten olumsuz durumlar. Tabi ki bunların yaşanmasını istemem. Onlarda bir emek veriyorlar. Ortada bir emek, çaba var. Biz sadece üzülüyoruz. Orada oynayan sporcularımıza, teknik adamlarımızın mağduriyetlerine üzülüyoruz. Ama 44 Malatyaspor'da bu şehrin takımı. Geçmişte çok güzel işler çıkardılar. Doğru bir proje olarak başladı ama sürdürülebilirlik noktasında sıkıntılar yaşıyorlar. Biz, 44 Malatyaspor'u geçerek, BAL Ligi'ne çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

"DOĞRU PROJE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ"

Gerek alt yapısıyla, gerekse de üst yapısı ve donanımıyla İnönü Üniversitesi futbol takımına Malatya’nın ihtiyacının olduğuna işaret eden Özbağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğru proje olduğumuzu düşünüyoruz. Malatya'nın, ülkemizin, bu bölgenin bu takıma ihtiyacı var. Bizim niyetimiz bu sezon BAL Ligi'ne çıkmak. İnşallah bu sezon olur. Olmazsa bile üzülmüyoruz. BAL Ligi'nde de olursa bu sene olmazsa da önümüzdeki senelerde üst lige çıkmak istiyoruz. Ben bu sene olacağına inanıyorum. Bu noktada çocuklarımıza çok güveniyorum. Bu sene BAL Ligi'ne çıkacaklarına inanıyorum. İnşallah emekleri zayi olmaz. Malatya kamuoyu da şunu bilsin ki, biz BAL Ligine çıktığımızda öncelikle kendi takımımızdaki futbolcularımızla, onun dışında diğer BAL Ligi'ndeki takımların futbolcuları, onun yanı sıra amatörde çok öne çıkmış, isim yapmış, göze batan futbolcularımızla, daha üst ligdeki profesyonel liglerden takviye ile çok farklı bir takım yapmayı planlıyoruz."

"HEDEF ÖNCE BAL SONRA 3. LİG"

Özbağ, İnönü Üniversitesi Futbol Takımı'nın öncelikli hedefinin BAL Ligi olduğunu daha sonrada 3. Lig için çalışmalara başlamak istediklerini kaydetti.

Bu sezon BAL Ligi hedeflerine ulaşmak istediklerini dile getiren Özbağ, "Mevcut durumumuzda gayet iyi. BAL'a çıkarsak çok daha güzel olacak. Malatya'nın Alima Yeni Malatyaspor dışında profesyonel bir takımı yok. O anlamda doğru işler yapmak istiyoruz. Hedefimiz olan 3. Lige çıkmak istiyoruz. BAL Ligi sonrası hedefimiz 3. Lig olacak. İyi bir yapılanmayla 3. Lige çıkıp orada da durumumuza bakacağız. 3. Lig'de iyi bir proje yapmamız gerekiyor. Bir üst lige çıkmamız mı gerekiyor, yoksa burada kalıp bir kolej havasında sürekli futbolcu üretim merkezi mi olmak gerekiyor? Bunu tartışacağız" dedi.

"KABİLİYETLİ ÇOCUKLARIMIZ VAR"

Özbağ, Malatya'da futbolcu yetişmediğini ve bunun için çalışma yapacaklarını da kaydederek, "Malatya'da artık maalesef futbolcu yetişmiyor. Elimizde çok kabiliyetli çocuklarımız var. Bizde de çok kabiliyetli gençler var fakat bu çocukların doğru yönlendirilmesi anlamında; eğitim alt yapı yetersizliği çocukların heba olup gitmesine sebebiyet veriyor. Dolayısıyla biz çok daha alt yaş grupları belki ilköğretim yaşındaki çocuklarımıza temel eğitimler vererek, takiplerini yaparak, doğru yönlendirerek, sadece futbolla da değil, diğer sporlara da entegre etme düşüncemiz var. Burası çok ciddi potansiyellere sahip" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

e4

e3

e5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız