SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörden 'Ilımlı' Veda..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksek okullardan 2007- 2008 eğitim- öğretim yılında mezun olan toplam 3 bin öğrenci için kampusteki stadda toplu bir tören düzenlendi. Üniversitenin Tıp Fakültesi’ni bitiren 63 genç doktorun yanı sıra Eczacılık Fakültesi mezunları da düzenlenen törende and içtiler. Bu arada, son kez bir mezuniyet törenine katılan Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu daha önceki yıllardakinin aksine “ılımlı” bir konuşmayla veda etti. İnönü Üniversitesi’nin kurulduğu 1975 yılından bu yana verdiği mezun sayısının da 45 bine ulaştığı belirtildi.

STADYUMDA..
İnönü Üniversitesi’nin mezuniyet törenine; Vali Yardımcısı Sedat Çetin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninin ilk bölümünde, tüm mezunların fakülte ve okullarına göre katıldığı kortej geçişi yapıldı.

ÖĞRENCİLER ADINA..
İlk konuşmayı, öğrenciler adına, Eğitim Fakültesi dönem birincisi Nursen Aksoy yaptı ve özetle şöyle dedi:

“Çağdaş eğitimin amacı dünü koruyarak yarını güvence altına almaktır. Yarını güvence aklına almanın tek yolu ise çalışmaktır.

Değerli arkadaşlarım, birer üniversite mezunu olarak bizlere düşen görev Yüce Atatürk’ün demokratik, laik, çağdaş, düşünce sistemiyle yurdumuzun her köşesini aydınlatmaktır. Ancak kamu sektöründe işe yerleşmemiz için önümüzde Kamu Personeli Seçme Sınavı gibi bir engel bulunmaktadır. Oysaki bizler ülkemizde üniversite mezunu her gencin sınavlar olmaksızın iş bulabilmesini istiyoruz.

Değerli arkadaşlarım; bararlılık, başarının anahtarı, mutlu bitecek romanın ilk sayfasıdır. Sayfalar aşıldıkça, azim sayfalara karıştıkça başarıyı yakalamak hiç de zor değildir. Unutmayalım ki ‘yarınlar yorgun ve umutsuz kimselere değil, geleceğe umutla bakabilen azimli insanlara aittir. Bugün ülkemizin her bir bucağında görev yapmaya hazır, farklı alanlardan mezun arkadaşlarımız Atatürk ilke ve devrimleri ışığında memleketi aydınlatacak olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. İnönü Üniversitesinin mezunları olarak çağdaşlaşma yolunda ülkemizi daha ileri noktalara taşımak için üzerimize düşen her görevi en iyi şekilde yapacağımıza söz veriyoruz.”

REKTÖRÜN KONUŞMASI..
Görev süresinin sona ermesi nedeniyle son kez mezuniyet törenine katılan rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, şunları söyledi:

“..1975 yılında kurulan ve bir yıl sonra eğitime başlayan üniversitemiz, bünyesinde bulunan 7 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulu ile eğitim hizmeti vermektedir. Bu birimlerimizde 428’i öğretim üyesi olmak üzere 1100’ü aşkın akademik personel ile 17.500 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir. İlk mezunlarını 1980 yılında vermiş olan üniversitemizden bugüne kadar 42.000 öğrenci mezun olmuştur. Bu öğretim yılında lisans ve ön lisans düzeyinde mezun olacak 3000 civarında öğrenci ile İnönü Üniversitesi’nin eğitime başladığından bu yana geçen 32 yılda mezun ettiği öğrenci sayısı 45.000’i aşacaktır. Yani, İnönü Üniversitesi bugüne değin mezun ettiği 45.000 eğitilmiş, nitelikli insan gücü ile ülkemizin kalkınmasında çok önemli rol oynamıştır. Bu misyonunu gelecekte de onurla sürdürmeye devam edecektir. Amacımız daha fazla gencimize daha nitelikli bir eğitim hizmeti vermektir.

Saygıdeğer öğrenci anne- babaları ve yakınları;

Sizler şüphesiz bugünkü törenin en mutlu kişilerisiniz. Çünkü çocuklarınızın bitirmiş olduğu programa göre 18 yıla kadar uzayan eğitim yaşamı boyunca onlara maddi ve manevi olarak her türlü desteği verdiniz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. En güç zamanlarında onların en büyük desteği oldunuz. Bütün bu zorlukların sonunda, çocuklarınız bugün İnönü Üniversitesi’nden mezun olurken, haklı olarak yaşadığınız bu büyük sevinç ve gururu bizler de öğretim elemanları olarak sizlerle paylaşıyoruz. Bilmenizi isterim ki, şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin- üzerindedir. Bu nedenle sizleri tüm kalbimle kutluyor ve saygılar sunuyorum.

Üniversitemizin değerli öğretim elemanları,

Bugüne değin olduğu gibi bugün de mezun olan öğrencilerimize çağdaş ve evrensel ilkeleri benimseterek, onların maddi ve manevi her türlü zorlukları göğüslemelerinde, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmalarında ve hayata hazırlanmalarında göstermiş olduğunuz çabalarınız hiçbir zaman unutulmayacak ve gençlerimizce de her zaman anımsanacaktır. Bu eğitim döneminde de üniversitemizin huzurlu ve güvenli bir eğitim dönemi geçirmesinde siz akademik ve idari personelimizin katkılarını takdirle ve şükranla anıyorum.

Ayrıca üniversitemizi gerek eğitim hizmeti, gerek bilimsel araştırmalar, gerekse sağlık hizmetleri sunumu açısından getirmiş olduğunuz seçkin konumun Türk akademik camiasında büyük bir takdirle karşılandığını söylemek isterim. Bu başarıyı yakalamada göstermiş olduğunuz üstün gayretleriniz nedeniyle sizleri kutluyor, başarılı çalışmalarınızın artarak devamını diliyorum.

Sevgili gençler,

İlk ve ortaöğretim düzeyinde eğitiminizi takiben bugün yüksek öğreniminizi üniversitemizden mezun olarak tamamlamış oluyorsunuz. Hepinizi öncelikle bu başarınızdan dolayı kutluyorum.

Sevgili gençler,

Hepimizin temel amacı; bulunduğumuz coğrafyada tam bağımsızlık ilkesi esasında ulus birliğimizi ve başta laiklik olmak üzere Cumhuriyetimizin temel niteliklerini koruyarak, akıl ve bilimin rehberliğinde ülkemizin her alanda kalkınmasını sağlamak ve uygar dünya içerisinde yer almak olmalıdır.

Bu hedefe ulaşmada ülkemizin nitelikli insan gücüne ve bu bağlamda da üniversite mezunu aydın insanlara büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bu sorumluluklarımızı yerine getirmede iki noktanın çok önemli olduğunu söylemek isterim.

Birincisi meslek yaşamınızla ilgilidir. Bilimsel araştırmaların baş döndürücü bir hıza eriştiği bu dönemde doğal olarak bilgilerin yarı ömrü çok azalmıştır. Mesleğinizle ilgili öğrendiğiniz bilgiler büyük bir hızla değişmekte ve yenilenmektedir. Bu nedenle, mesleki bilgilerinizi dünyadaki çağdaş gelişmelere paralel olarak sürekli yenilemek durumundasınız.

İkinci önemli nokta ise; kuruluş felsefesi Anayasamızda belirtilen Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını korumaktır. Cumhuriyetimiz kurulduğundan bu yana yaşadığımız coğrafyada emelleri hiç bitmeyen dış güçlerin yanlarına aldıkları işbirlikçi siyasiler, medya, iş dünyası ve akademisyenler ile ülkemizde yarattıkları tehditleri çok iyi değerlendirmek durumundasınız. Doğru değerlendirmeler yapabilmek içinde ulusal ve küresel sorunlara ilgi göstermeli ve çok okumalısınız.

Yüce önder Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti varlığını, 85 yıldır iç ve dış bütün tehditlere rağmen her geçen gün daha da güçlenerek sürdürmektedir. Bunun da en önemli nedeni Atatürkçü düşüncenin Türk ulusunda ve Cumhuriyetimizin bütün kurumlarında önemli ölçüde özümsenmiş olmasıdır.

Hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki, Atatürkçü düşünceden ayrılmak Türkiye Cumhuriyeti’nin dolayısıyla da Türk Ulusunun varlığını sona erdirir.

Bu düşünceler içerisinde mezunlarımıza gelecek yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluklar diliyor, törenimize katılarak bizleri onurlandıran konuklarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Yapılan konuşmalardan sonra, bölümlerinde ilk üç dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Mezuniyet belgeleri ve ödül töreninin verilmesinden sonra öğrenciler “kep fırlatarak” mezuniyeti kutladılar.

HABER- FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız