SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörden Mahkeme Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Sağlık- İş Sendikası'nın açtığı davayla ilgili hakkında Danıştay tarafından "yargılanması" gerektiği yolunda verilen bir karar olduğu yolundaki haberlere karşın, kendisine bir tebligat yapılmadığı gibi böyle bir karara da ulaşılamadığını söyledi.

Hilmioğlu, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Son günlerde bazı basın organlarında çıkan haberlerde 2000 yılından beri Rektörü bulunduğum İnönü Üniversitesinde bazı işçilerin işten çıkarılması nedeniyle Sağlık İş Sendikasının Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu başvurusu üzerine Başsavcılığın dosyayı YÖK Başkanlığına gönderdiği, YÖK’ün şahsım hakkında “Soruşturmaya gerek yoktur” yönündeki kararına karşı Sendikanın açtığı davada Ankara 8. İdare Mahkemesince davanın reddedildiği, bu kararın Danıştay 8. Dairesince bozulduğu ve yargılanmamın önünün açıldığı belirtilmiştir.

Bu konuyla ilgili olarak bu güne kadar şahsıma yargı organları tarafından bir tebligat yapılmadığını, yapılan araştırmada da iddia edildiği gibi bir dava dosyasına ve/veya Danıştay’ın bozma kararına ulaşılamadığını, buna göre yargılanmamın önünün açıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını, esasen suç teşkil eden, işlenmiş bir fiilimin de bulunmadığını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız