SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörden Tanrıverdi'ye Ağır Suçlama

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi'ye ağır suçlamalarda bulunduğu bildirildi. Rektörün, Malatyaspor'un yeni başkanı Haşim Karadağ ve bir grup yönetim kurulu üyesinin ziyareti sırasındaki konuşmaları, Tanrıverdi'ye yönelik ağır suçlamaları, yerel Bakış Gazetesi'nde ayrıntılı olarak yeraldı.

NELER SÖYLEMİŞ?
Bakış Gazetesi'nde "Rektörden Tanrıverdi'ye Bombardıman" başlığıyla yayınlanan haberin tam metni şöyle:

..

"..İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu Malatyaspor Kulübü eski başkanı Hikmet Tanrıverdi hakkında birtakım iddialarda bulunarak, Üniversite kafeteryasından elde edilen paranın ne kadarını Malatyaspor Sportif A.Ş’ye aktarıldığını açıklamasını istedi.

Malatyaspor Kulüp Başkanı Haşim Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri dün İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu’nu makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular. Ziyaret sırasında eski başkan Hikmet Tanrıverdi hakkında sert açıklamalarda bulunan Hilmioğlu, Hikmet Tanrıverdi’nin yaptığı haksızlıklarla 5 bin öğrencinin öğretimine engel olduğunu iddia etti. Rektör Hilmioğlu’nun sert açıklaması’na Karadağ destek verir bir ifade kullanarak” Ben daha önceki yönetimde yer alıyordum. Fakat gidişatı beğenmediğim için yönetimden ayrıldım.”diyerek cevap verdi.

6-7 trilyon kâr

Malatyaspor Sportif A.Ş.’ye verilen kafeteryadan kulübün 6–7 trilyon net kar elde ettiğini belirten Fatih Hilmioğlu, “Ben bir şeyi merak ediyorum, elde edilen bu gelirlerin ne kadarı Malatyaspor’un kasasına girmiştir. Lütfen birileri bunu en iyi şekilde araştırsın önce bana ve sonra Malatya Kamuoyuna açıklasın. Ben yeni yönetiminin elini vicdanına koyup bu işi en iyi şekilde araştırması gerektiğine inanıyorum. Bu bir vicdani görevdir. Hikmet Tanrıverdi, burada yaptığı haksızlıklarla 5 bin öğrencinin günahına girmiştir. Yeni yapılacak İngilizce eğitim binasının yapılmasını engellemiştir. Bu vebalın altında nasıl kalkacak merak ediyorum” dedi

“Eski yönetimden dolayı uzak durdum”

Hilmioğlu, Malatyaspor’a neden uzak durduğunu da “Ben Malatyaspor’a uzak durdum. Çünkü eski yönetime tavır almıştım. Dolayısıyla üniversitede tavır aldı ve Malatyaspor’dan uzak durdu. Ben bazı şeyleri yeri ve zamanı gelince soracağım, o zamanın gelmesini bekliyorum. Malatya kamuoyunun da öğrenmesi gereken çok şeyler var. Bunları en kısa zaman zarfında açıklayacağım” şeklinde ifade ederken sözlerini şöyle sürdürdü: “ Sayın Hikmet Tanrıverdi kongrede herkesten helallik istedi. Ben bu hakkı yenen 5 bin öğrencinin hakkının külliyen haram ediyorum”

“Goygoycu basın mensuplarının halini merak ediyorum”

Rektör Fatih Hilmioğlu’nun suçlamalarından bazı basın mensupları da nasibini aldı. Hilmioğlu basın mensupları için, “Basında spor kamuoyu diye geçinen goygoycu bazı basın mensuplarının da desteğini arkasına alan Sayın Hikmet Tanrıverdi Malatya’dan zengin olup gitmiştir. Goygoycu basın mensubu olarak geçinen ve kendini spor adamı olarak ilan eden basın mensuplarının halini merak ediyorum. Sonuçta olan Malatyaspor’a oldu ve küme düştü. Kaçanlar kaçtı kalanlar kaldı geriye, Malatyaspor bir ton borçla kaldı” diye konuştu.

“Öğrencinin hakkı yenildiği için maçlara gitmedim”

Fatih Hilmioğlu maçlara neden gitmediğini öğrencilerin hakkının yenildiğini düşünerek gitmediğini vurgulayarak, “Üniversite öğrencilerinin hakkını yiyen bir yönetim olduğundan dolayı Malatyaspor’un hiçbir maçına gitmedim. Sizler her açıdan kötü bir takım aldınız. Sizler bu takımı tekrar düzeltmeniz gerekiyor. Bazı taraftarlar inanılmaz bir duruma imza attılar. Hiçbir yerde böyle bir tabloyla karşılaşıldığını sanmıyorum. Sen takımı 1. Ligde devralacaksın 2. lige düşüreceksin ve o şehrin taraftarları seni havaalanında omuzlara alarak taşıyacaklar. Doğrusu Sayın Milletvekili Münir Erkal’a verilen hizmetleri engelleme ödülünün aynısından bu taraftarlara da verilmesi gerekiyor” dedi.

"Adam zengin olup gitti" Rektör Hikmet Tanrıverdi hakkındaki iddialarına şöyle devam etti: “Bütün kamuoyu şunu bilsin ki adam zengin olup gitti. Göz göre göre Malatyaspor’u kullanarak zengin oldu. Bu adamın goygoyculuğunu yapan basın mensupları çıksın bunları da açıklasın. Eğer açıklamazlarsa bazı şeyleri biz kamuoyuna açıklayacağız. Ben sizlere şunu söylüyorum. Malatyaspor’un üniversiteye zararı 1 trilyondur, bu aynı zamanda bir borçtur. Hikmet Tanrıverdi’ye olan borcunuzu ona vermeyin getirin Üniversiteye verin ki bir nebzede olsa kalan yarım binayı tamamlayıp o 5 bin öğrenciye İngilizce Eğitim merkezini açabilelim. Ben şunu istiyorum yeni yönetimle birlikte Malatyaspor ve Üniversitenin kaynaşması lazım. Eğer futbolcularınızı getirip hazırlık maçlarınızı yâda idmanların lir bölümünü üniversitede yaparlarsa bir kaynaşma olur ve üniversite öğrencilerini de Malatyaspor’a çekmiş olursunuz. Ben sizlerin yanındayım. Ama samimi olun, samimi insanlar devamlı kazanırlar. Bu arada benim yaptığım bu sentetik çim sahayı eğer Hikmet Tanrıverdi yapmış olsaydı şehir merkezine heykelini dikerlerdi. Ben Hikmet Tanrıverdi konusunda büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Samimi olduğunu düşünmüştüm. Kendini düşünen kendini zengin yapmaya çalışan bir insan olarak gördüğüm için Takımdan uzak durdum. Yaklaşık olarak 1 trilyon alacağımız var ve öylede çekip gitti. Hikmet Tanrıverdi’ye ödeyeceğiniz borcu ona vermeyin bize ödeyin ve 5 bin öğrencinin hakkını verin. Bunun en mantıklısı olacağına inanıyorum”

Karadağ: “Gidişatı ben de beğenmemiştim!” Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ ise Üniversite ve şehrin bir bütün içinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Ben şehrin, üniversitenin ve Malatyaspor’un birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine inanıyorum. Herkesin maddi ve manevi desteğine ihtiyacımızı var. Ben daha önceki yönetimde yer alıyordum. Fakat gidişatı beğenmediğim için yönetimden ayrıldım. Büyük bir yükün altına girdim. Ama her şeye rağmen bu ipi göğüsleyeceğim ve tekrar Süper Lig’e takımı çıkartacağım” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız