SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörden Üniversite Değerlendirmesi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarının, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) başarı sıralamasında en sonlarda yeralmasına ilişkin haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu "üniversitelerin değerlendirme kriteri" ile ilgili bir açıklama yaptı ve TUS'taki "başarısızlık" konusuna hiç değinmedi.

Prof.Dr. Hilmioğlu'nun 17 Ağustos Perşembe günü yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Bilindiği üzere üniversitelerin görevleri eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmettir. Üniversitelerin değerlendirilmesi de bu kriterler çerçevesinde yapılmaktadır.

Önemli kriterlerden biri olan bilimsel araştırmalar konusundaki değerlendirmeler, her yıl üniversitelerin saygınlığı ve bilimselliği uluslararası kuruluşlarca kabul edilmiş dergilerde yayınlanan bilimsel çalışma sayısıyla ölçülmektedir.

Yapılan bilimsel çalışmalar öğretim üyesi sayısı da dikkate alınarak öğretim üyesi başına düşen yayın oranı hesaplanarak üniversitelerin bilimsel araştırma performansları belirlenir.

Bu hesaplamaya göre İnönü Üniversitesi 2004 yılında öğretim üyesi başına düşen bilimsel yayın sayısında 0,61 oranı ile 77 Devlet ve Vakıf Üniversitesi arasında 21. sırada, 53 Devlet Üniversitesi arasında 16. sırada iken 2005 yılında 77 Devlet ve Vakıf Üniversitesi arasında 9 sıra üste tırmanarak 0,80 oranı ile 12. sıraya, 53 Devlet Üniversitesi arasında ise 7. sıraya yükselmiştir.

Konu ile ilgili bilgiler ekte gönderilmiştir. (Ekteki listede üniversitelerin öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı sıralaması yeralıyor). Ayrıca YÖK'ün internet sayfasından da ulaşılabilir.

Amacımız, üniversitemizi bilimsel yayın sıralamasında daha üst noktalara taşımaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız