SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rektöre Engel Olun!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım Meslek Lisesi'nin alanını Ziraat Fakültesi'ne katmak üzere rektörün istediği haberleri tepki görürken, okulun halihazırda Türkiye'deki 7 meslek lisesinden biri olduğunu belirtilerek, üniversitenin bu okulun kapanmasına sebep olmaması gerektiği savunuldu.

Mezunları arasında AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün de bulunduğu okulun eski mezunlarından biri, üniversite rektörünün bu okulun kapatılmasına yolaçacak girişimlerinden rahatsızlığını, malatyahaber.com'a gönderdiği bir mektupla dile getirerek, bunun engellenmesi gerektiğini kaydetti.

Battalgazi ilçesi sınırlarındaki Tarım Meslek Lisei'nin eski mezununun mektubu şöyle:

"Malatya Tarım Meslek Lisesi Türkiye’nin 14 Tarım Meslek Lisesinden biri, arazisi ve donanımı yeterli olan 7 lisesinden biri, Öğretim görevlisi bakımından Türkiye de birinci sıradaki Tarım Meslek Lisesi.

Eski bir mezunu olarak, bazı duyumlar alıyorum. İnanmak istemiyorum.

Malatya Tarım Meslek Lisesinin alanını; İnönü Üniversitesi Rektörü, Sayın Cemil Çelik istiyormuş, Ziraat Fakültesine katacakmış. Ziraat fakültesinin bulunduğu alan 450 dönüm, Askeriyeden aldıkları binalar olduğu gibi duruyor. Hiçbir şey eklememişler. Tabela değişmiş, meslek yüksek okulu
olmuş, Tabela değişti Ziraat Fakültesi oldu. Bahçe Bitkileri bölümü varmış… Diğer bölümler yok…

Büyük şehirlere bakıyorum.450 dönüm üzerinde özel üniversiteler var.. 450 dönüme bir çivi çakılmamış… Bir fakülteye yeterli değilmiş…

Sayın rektör önce 450 dönümü iyi değerlendir…

Malatya’ya ikinci bir üniversite kazandıracakmış, niçin bu tarihlerde böyle bir girişimde bulunuyor acaba; İkinci bir üniversite kazandırıp, milletvekilliğine mi soyunmak istiyor…

450 dönümü değerlendiremeyen bir rektörün ikinci bir üniversite girişimini yerinde buluyor musunuz?

Sayın Rektör;Neden Tarım Meslek Lisesi Arazisi, yani 50 yıllık Ziraat okulu arazisi, boş atıl hazine arazileri var onlara niye talip değilsiniz? Yan tarafınızda Askeriyeye ait atış alanı var oralara talip olun…

Tarım Meslek Lisesi arazisini ekip biçiyor…Evcilik oynamıyor..954 dönüm alanı varmış,…

Üç yıl sonra klasik lise kalmayacak, Tarım Meslek Lisesi Türkiye’ye hitabeden bir lise olduğu için alanı ancak kendine yetebilecek… Tarım Meslek lisesinin bölümleri tam faaliyete geçtiği zaman ancak kendine yeterli olur.

Bildiğim kadarıyla şu anda Tarım Teknolojileri, Endüstriyel Bitkiler, Tarla Bitkileri, Hayvan Sağlığı bölümleri var..Gıda bölümünün açılabileceğini duydum. Herhalde müracaat etmişler, Süs bitkileri ve peyzaj mimarisi bölümü de faaliyete geçecekmiş. İleriki yıllarda buna seracılık ve su ürünleri bölümleri de eklenirse, arazisi ancak kendine yeter…

Bu işleri bilen bir kişi olarak böyle görüyorum…

Pansiyonda kalan öğrencileri araştırdığımda ; Çorum, Konya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş,Şanlıurfa, Bingöl, Sivas, Erzurum, Kars, Ağrı, Şırnak gibi illerden geldiğini görmekteyim.

Tarla bitkileri uygulaması için 200 dönüm gerekir. Endüstriyel Bitkilerin uygulaması için 200 dönüm gerekir. Bahçe Bitkileri uygulaması için 200 dönüm gerekir. Süs Bitkileri ve Peyzaj mimarisi uygulaması için 100 dönüm gerekir. Seracılık uygulaması için 50 dönüm gerekir. Su ürünleri uygulaması için 50 dönüm gerekir. Gıda Bölümü için 25 dönüm gerekir. Tarım Teknolojileri bölümü için 25 dönüm gerekir. Hayvancılık bölümü (Büyükbaş, küçükbaş, tavukçuluk) için 50 dönüm gerekir. İdari Binalar, pansiyon, lojman için 50 dönüm gerekir..

Toplam 950 dönüm arazinin ancak yeterli olabileceğini görmekteyim..

Ancak bu alanlardan kısılarak; Battalgazi Kaymakamının bir eğitim kampusu düşüncesini duydum. Beni çok memnun etti. Milli Eğitim İl müdürümüzün de ,ilçe müdürümüzün de eğitim kampusu olayına çok sıcak baktığını duydum.Bir Anadolu Lisesi, Bir ilköğretim, Bir Teknik Lise,Tarım Meslek Lisesinin yeni binalara kavuşturulup,Bu okulların ortak faydalanabileceği sosyal tesislerin oluşturulması konusunu duydum.

Sayın Valimizin,Milletvekillerimizin hassasiyetlerini bekliyorum…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız