SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektöre Karşı Bir Açıklama Daha

A- A+ PAYLAŞ

14 Nisan'da Ankara'da yapılacak "Cumhuriyet Mitingi" için üniversitede sınav takviminin değiştirildiği iddiaları üzerine geçtiğimiz hafta 15 kuruluşun tepki gösterdiği İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na, bu kez 33 dernek, vakıf ve kuruluştan tepki geldi.

Kurumsal kimliklerin yanı sıra bazı isimlerin de imzaladığı belirtilen ve basın kuruluşlarına Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği kaynaklı olarak gönderilen, ayrıca düzenlenen basın toplantısında birliğin basın sözcüsü Ahmet Aygün tarafından okunan açıklama şöyle:

"İnönü Üniversitesini temsilen yapmış olduğunuz açıklamalar ve aldığınız tavırlar, Malatya halkı tarafından benimsenmemektedir. Sayın Rektör, göreve geldiğiniz tarihten beri siyasi bir parti temsilcisi gibi davrandığınızı, Eğitim-öğretim ve bilimle uğraşmayı değil adeta siyasetle uğraşmayı tercih ettiğinizi düşünmekteyiz. Göreviniz süresince Üniversitemizin eğitim ve öğretim kalitesini artırmanızı, öğretim üyeleri ve elemanlarına araştırma ve geliştirme için azami desteği vermenizi beklerdik.

Ancak sizin;
Anlamsız saplantılarınızın dışına çıkamadığınızı, Üniversitemizin tarihinde görülmemiş, hak ve hukuk ihlalleri yaptığınızı, Yetişen birçok öğretim üyesine kadro vermeyerek mağdur ettiğinizi, Kadro vermediğiniz doktoralı öğretim elemanları Doçentlik ünvanını kazandığı halde yine kadro vermeyerek araştırma görevlisi kadrosunda bırakarak onların hayal ve umutlarını yıktığınızı, Bunun yanında ideolojik süzgecinizden geçenlerle kadrolaşmanızı sürdürdüğünüzü, İlahiyat Fakültesine öğrenci kontenjanı açmayarak öğrencisiz fakülte haline getirdiğinizi, bütün bu faaliyetlerinizden, Malatya’mız ve üniversitemizin zarar gördüğünü ve başarılı öğretim üyelerinin üniversitemizi terk ettiklerini düşünmekteyiz..

Milletin parasıyla kurulan ilim yuvalarını, kimsenin kendi ideolojisine yuva yapamayacağını, üniversitemizi hiç kimsenin kendi politik amaçlarına alet edemeyeceğini hatırlatıyoruz.

Hiçbir kimsenin, hiçbir zümrenin cumhurun iradesinin üstünde olamayacağını sivil toplum örgütleri olarak duyuruyoruz.

Hizmet etmek mecburiyetinde olduğunuz üniversitemize, ideolojik tutumunuzla zarar vermekten vazgeçmenizi öneriyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin başbakanına, başbayi, diyecek kadar bir bilim adamına ve üniversite rektörüne yakışmayan beyanlarda bulundunuz. Üniversite senatosunu bilimsel faaliyetler için değil, siyasi mesajlar vermek için kullandınız. Bu arada TUS sınavında 41 fakülte arasında üniversitemizi 40. sıraya indirmeyi başardınız!!!

Sahip olduğunuz ayrıcalık ve imtiyazları kaybetmek üzere olduğunuzu anlayınca; yaptığınız hareketlerle ve söylemlerinizle siyasete soyunmaya, belli siyasi çevrelere mesaj vermeye başladığınızı düşündürmektesiniz. En son üniversitemizi bütün Türkiye nezdinde küçük düşüren bir olay yaşandı. İdeolojik ve siyasi bir mitinge öğrencileri ve öğretim üyelerini götürmeyi sağlamak için önceden ilan edilmiş sınavları bile ertelediniz. Olay ulusal basına aksedince hiç yapmadığınızı söylediğiniz bir davranışı sergilediniz ve sınavları erteleme sebebinizi inkâr ettiniz.

Anayasal suç işlediğinizi hatırlatmak istiyoruz.

Sayın Rektör:
Malatya halkı, üniversiteye ve Malatya’ya zarar verdiğinizi düşünerek artık DUR demektedir. Malatya’ya zarar vermeyiniz! Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın Malatya’mıza büyük özverilerle kurduğu Turgut Özal Tıp Merkezinin asli görevini yapmasının önünde engel olmayınız! Öğrencileri ve öğretim üyelerini politize ederek mitinglere taşımayınız! Sizi, mevcut huzur ve sükûneti bozmaya sebep olacak tavır ve davranışlardan uzak durmaya ısrarla davet ediyoruz… Halkımız, bozgunculuk yapan ve gerilim çıkaranları affetmeyecektir.

Aşağıda imzaları bulunan sivil toplum kuruluşları olarak sizi uyarıyor, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Alikanlılar Derneği, Arıcılar Birliği, Askon, Baskilliler Derneği, Bem Bir Sen, Diyanet Sen, Güçdivani Çevre Kültür Derneği, Hizmet İş, Bilgi Yolu Derneği, Diricanlılar Derneği, Darendeliler Derneği, Battalgazi Vakfı, Eğitim Birsen, İ.D.V,Mazlumder, Makiad, Musiad,Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği, Niyazi Mısri Vakfı,2.Organize San.İş Adamları Derneği, Parçikanlılar Derneği,Palular Derneği,Ticaret Borsası,Türk Ocağı, Öz İplik İş,Vetbir,Öğder,Taşemder. Nida Dergisi,Timav, Med Zehra Vakfı,Tabibler Odası, Köy Ve Mahalle Muhtarları Derneği"

YÜCEKAYA'NIN AÇIKLAMASI..
Öte yandan, Malatya İli Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, bir grup tarafından yapılan yazılı açıklamada yer alan muhtar derneğinin adının kendi derneklerini çağrıştırdığını, ancak kendilerinin böyle bir açıklamaya imza koymadıklarını bildirdi.

FOTO: Aygün açıklamayı okurken.. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız