SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rektöre Karşı Gelmiştik Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da iş dünyası sektöründe faaliyet gösteren üyelerin bağlı olduğu Meslek ve Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan ve ilk toplantısını Dedekorkut Restaurantta gerçekleştiren İş Dünyası Platformu toplantısında ilginç tartışmalar ve diyaloglar yaşandı.

TSO Başkanı Hasan Erkoç, SMMMO başkanı Bahadır Altaş ve ESOB başkanı Şevket Keskin’in açılış konuşmasından sonrra Malatya’nın sorunları konularında görüş alış-verişi bölümü başladı.

ESOB başkanı Şevket Keskin’in “Malatyamız için çok yararlı olduğunu düşündüğümüz bu platforma her türlü katkıyı sunacağız. Ama yarın öbürgün sayın basınımız bizler için ‘siyaset yapıyorlar- hesapları ne’ diye manşetler atacaklar.”yönlü konuşmasıyla başlayan görüş alışverişi bir basın mensubunun “Sayın başkan, burda bireyleri hedef almıyoruz, anlayışı hedef alıyoruz. Sözlerimi o çerçeve de değerlendirin. Siz milletvekili adayı oldunuz, MİAD başkanı oldu, TSO başkanı oldu ve seçildi. Hikmet Tanrıverdi, MÜSİAD ve daha bir çokları siyaseten bir yerlere aday oldu. Bizlere malzemeyi siz verdiniz, o görüntüyü siz yarattınız. Basın-medya değil!” diye konuşunca ESOB başkanı Keskin, “Yıllardır Malatya’mıza hizmet ediyorum. Birikimim var. Bunları değerlendirmek istemek suç mu? Bizim Milletvekili olmak hakkımız yok mu?” diye basın mensubunu yanıtladı.

Daha sonra Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş söz aldı ve özetle “ İlk önce bu birlikteliği özellikle Malatya’nın yararları konusunda sağlamamız lazım. Geçmişte rektöre karşı bir kampanya başlatıldığında bütün örgütler bir araya gelmişti ve hazırlanan deklarasyona imza atmıştık. Bu birlikteliği maalesef ama maalesef Tekel fabrikasının kapatılmasında sağlayamadık. Şeker Fabrikasında sağlayamadık. Şeker Fabrikamız göz göre göre gidiyor. Kapatılacak. 30 bin aile bu kapatılmadan etkilenecek. Malatya’nın gerçek sorunları için bir araya gelemezken rektöre karşı bir araya geldik. İçinizde en hakiki AK Partili benim ama Tekel ve Şeker’in kapatılması kararında hiç birimiz kararlı bir duruş sergilemedik” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “ Sayın Öznur Çalık ve Sayın Mücahit Fındıklı uzun yıllardır yöneticilik yaptıkları halde spor, hele de Malatyaspor konusunda pek ilgili değillerdi. Ama milletvekili seçildikten sonra başta Meslek Odaları ve STK’lar olmak üzere basın- medya hep birlikte koro tutuldu ‘Milletvekilleri Malatyasporu kurtarsın” diye. Bu örnekten yola çıkarak Yerel sorunları yerel aktörlerin çözmesi gerekmiyor mu? Ama Malatyaspor gibi, altgeçit- üst geçit, hastane, gibi kentimizin önemli sorunlarında bizler görevimizi yapmıyoruz, milletvekillerini göreve davet ediyoruz. Bunun adına demokrasi denir mi?” sorusunu önce SMMO başkanı Bahadır Altaş; “ Malatya’nın önemli sorunları karşısında elbetteki milletvekilleri olmak üzere bütün aktörler görevlerini yapmalıdırlar” diye yanıtladı. Sonra da TSO Başkanı Hasan Erkoç “ Milletvekilleri yasama görevini yerine getirirken kentin sorunları karşısında da elbette ki çalışacaklar ve çözüm üretilmesine katkı sunacaklar” yanıt verdi.

Platforma katılanlar:

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Gürsel Özbey, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya Organize Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Ali Kapusuz, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Ömer Fatih Nalçacı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Ömer Çakmak

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız