SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörlüğe Çelik Atandı

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Gül, İnönü Üniversitesi rektörlüğüne Prof.Dr. Cemil Çelik'i atadı.

ÇANKAYA'DAN AÇIKLAMA..
Atamalara ilişkin açıklama Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde şöyle yayınlandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından;

-Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsrafil KURTCEPHE’yi,
-Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemal TALUĞ’u
-Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hikmet KOÇAK’ı
-Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kadri ÖZÇALDIRAN’ı,
-Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ’ı,
-Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Alper AKINOĞLU’nu
-Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Ayşegül Jale SARAǒı,
-Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN’ü,
-Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Candeğer YILMAZ’ı,
-Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Hasan Fahrettin KELEŞTEMUR’u,
-Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Feyzi BİNGÖL’ü,
-Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rıza AYHAN’ı,
-Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. M. Yavuz COŞKUN’u,
-İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemil ÇELİK’i,
-İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN’i,
-Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İbrahim ÖZEN’i,
-Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin AKAN’ı,
-Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet ACAR’ı,
-Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne, yeniden Prof. Dr. Enver DURAN’ı
-Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Medet Mete CENGİZ’i,
-Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail YÜKSEK’i
atamışlardır.

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız, yeni atanan ve halen görev başında bulunan rektörlerimizden beklentilerini şu şekilde ifade etmişlerdir:

"Ülkelerin ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişimlerinde büyük rolü bulunan üniversiteler, bilim merkezi olmalarının yanında, kalkınma ve gelişmenin lokomotifidirler.

Bilgi ve teknoloji üretiminin yapıldığı, tüm düşüncelerin özgürce ifade edildiği evrensel kurumlar olan üniversitelerimizden beklentilerimiz büyüktür.

Üniversitelerimizin kendi aralarında olduğu gibi dünyanın saygın üniversiteleriyle de bilimsel çalışmada bir rekabet ve yarış içerisine girmeleri büyük önem taşımaktadır.

Bu bağlamda Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan ve geleceğe dönük projeksiyonlar sunan Strateji Belgesi'ni önemsiyorum.

Üniversitelerimizin Strateji Belgesi'ne uygun olarak yükseköğretim alanında Avrupa Birliği standartlarının yakalanması, bilimsel seviyenin yükseltilmesi ve araştırma-geliştirme alanında dünya ile yarışacak bir düzeye ulaşılması amacıyla daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.

Bu duygularla yeni atanan rektörlerimizi kutluyor, kendilerine ve halen görevlerini yürüten üniversite yöneticilerine başarılar diliyorum."

ÜNİVERSİTEDE VE YÖK'TE İLK SIRADAYDI..
Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, 2004'te ikinci kez seçildiği görev süresini tamamlaması nedeniyle boşalan rektörlük için aday adayı olanların sıralamasını belirlemek amacıyla 18 Haziran'da üniversitede oylama yapılmış; Prof.Dr. Cemil Çelik 183 oyla ilk, Prof.Dr. Sezai Yılmaz 170 oyla ikinci, Prof.Dr. İbrahim Keleş 21 oyla üçüncü, Prof.Dr. Özcan Ersoy 14 oyla dördüncü, Prof.Dr. Mehmet Demircan 8 oyla beşinci ve Prof.Dr. Ergün Ekinci de 3 oyla altıncı sırayı almışlar, bu sıralama YÖK'e bildirilmişti.

Malatya'dan gelen oylama sonuçlarını değerlendiren YÖK de, aday sayısını 3'e düşürmüş ve Malatya'dan gelen ilk 3 ismi aynı sıralamayla Cumhurbaşkanlığına aday olarak sunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız