SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörü Protesto Edecekler

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi öğrencisi bir grubun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda şehir merkezinden üniversite yerleşkesine kadar bir yürüyüş düzenleyerek, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in ‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri kaldırılmalı’ şeklindeki sözlerini protesto edeceği öğrenildi.

Ulusal Kanal’da Gazeteci Elif Akçınar’ın hazırlayıp sunduğu ‘Neler Oluyor?’ adlı programın bugünkü yayınında İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in üniversitelerde okutulan İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersine ilişkin bir süre önce yaptığı açıklamalar tartışıldı.

Programın stüdyodaki konuğu Kültür Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Merkezi Müdürü Doç. Dr. Necati Ulunay Ucuzsatar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’i sert sözlerle eleştirerek, bu söylemin Türkiye’nin demokrasi ve cumhuriyetten koparılması projesinin bir parçası olduğunu söyledi.

'Güçlü Bir Cumhuriyet Vurgusu' İçin Yürüyüş

Programa telefonla bağlanan İnönü Üniversitesi öğrencisi Kurtuluş Akkaya ise, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in ‘İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersleri kaldırılmalı. Bu ders öğrenciler için külfet oluşturuyor’ şeklindeki açıklamasını ve daha önce rektörlük binası üzerinde yer alan ‘Türkiye Atatürk’tür Atatürk Türkiye’dir’ şeklindeki yazının kaldırılmasını protesto etmek amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir protesto yürüyüşü düzenleyeceklerini söyledi.

Türkiye Gençlik Birliği Malatya Temsilcisi de olan Kurtuluş Akkaya, programdan sonra malatyahaber.com muhabirinin sorularını yanıtladı. Yürüyüş programının yasal ve demokratik çerçevede gerçekleşeceğini ifade eden Akkaya, ‘Yürüyüş için yasal prosedürleri tamamladık. Emniyet Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaptık. Malatya şehir merkezinden üniversite yerleşkesine kadar öğrenci arkadaşlarımızla yürüyerek güçlü bir Cumhuriyet vurgusu yapacağız’ dedi.

CHP Milletvekili Ali Koçal: Rektörün Sözleri Skandal

Ulusal Kanal’daki ‘Neler Oluyor?’ programına telefonla katılan CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Ali Koçal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi konusundaki açıklamalarını ‘Skandal’ olarak niteledi. Koçal ‘Sayın rektörün bu açıklaması tam anlamıyla bir skandal. Kabul edilemez’ şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız