SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rektörümüzü Destekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na “Ben doğrunun yayındayım” diye destek verdi. Yücekaya 33 dernek, vakıf ve kuruluşun imza koyduğu rektör aleyhindeki basın açıklamasına kendilerinin dernek olarak destek vermediklerini söyledi.

Yücekaya, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki Cumhuriyet Yürüyüşü ile ilgili olarak rektörü eleştirenlerin yaptığı basın açıklamasına imza koymadığını belirtti ve rektöre çirkin saldırı yapıldığını öne sürdü.

Yücekaya, “Sayın Fatih Hilmioğlu Üniversitemizi devletin düşüncesi ile adil bir duruma getirmiştir, kent haline getirmiştir. Fakültelerini en iyi şekilde dizayn etmiştir. Dekanları, Profesörleri, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler en iyi şeklide adil bir şekilde eğitim yapmaktadırlar. Biz her zaman Atatürk düşüncesinde olan kurumların yanındayız. Rektörümüzde Atatürkçü Düşünce Derneğinin Üyesi. Bugün eğer ki Atatürkçü Düşünce Derneği Ankara’da böyle bir miting hazırlamış ise tüm Atatürkçü Düşüncesi olan insanların bu mitinge katılıp orda sağduyusunu dile getirmesi lazım. Sayın Rektörümüzün buradaki hatası Atatürkçü mü olması mıdır, Cumhuriyetçi mi olması, Devletçi mi olması? Böyle bir şey olur mu? Ben rektörümüzün dün de yanındaydım bugünde yanındayım.

Ben doğru bildiğimin yanındayım. Çünkü ben Atatürkçüyüm, Devletçiyim, Cumhuriyetçiyim ve Yüce Önderin Cumhuriyetçi ilkeler içerisinde bütün kurumlara destek verdim ve destek vermek düşüncesi içindeyim. Bugün eğer ki Sayın Rektörümüz ben Ankara’ya gideceğim demişse Öğretim Üyeleri, Dekanları, Profesörleri ve öğrencileri demişse ben o insanlara şükranlarımı sunarım. Bunlarda Atatürk sevgisi var, Atatürk hayranlığı var. Elbette bu Meclis Cumhurbaşkanını seçecek ama, seçilecek olanın Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olmasını istiyoruz diyorlar.

Benim derneğimin ismini kullanmışlar. Demişler ki Köy ve Muhtarlar Derneği de Rektörümüz aleyhinde açıklama yapmış demişler. Asla böyle bir şey yoktur. Bizim derneğimizdeki üyeler de katılacaktır. Katılmasının sebepleri ise Atatürkçü düşünceye sahip olmalarıdır. Biz derneğimiz olarak her zaman Rektörümüz Sayın Fatih Hilmioğlu’nun yanındayız” diye konuştu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız