SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörün İstifalara Yorumu

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Turgut Özal Tıp merkezi'nde görev yapan bazı öğretim üyesi ve görevlilerinin istifasıyla ilgili olarak, "Normaldir"dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir profesör, 3 doçent ve 2 Araştırma görevlisi'nin istifaları ilgili olarak üniversitedeki 24 Kasım törenlerinden sonra medya basın mensuplarına değerlendirmede bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, "Buradan Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gitmelerinin altında mutlaka siyasi idelojik bir takım nedenler aranmasına, siyasi ideojiyi herşeyin önünde tutan kişilere söylemek lazım" dedi.

Hilmioğlu, "Sebebi de Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde bulunan eğitim hastanelerine şef olarak atanmalarıdır. Bu sadece bizim üniversitemizde değil diğer üniversitelerden de oluyor. Ayrılanlardan bir tanesinin Profesörlük kadrosunu ben verdim. Buna rağmen ayrıldı. Ayrılanlardan bir arkadaşımz da Doçentti, buna da Profesörlük kadrosu verdim ama yayınları yeterli olmadığı için müracat edemedi. Kadrolarının verilmesine rağmen ayrılmak zorunda kaldılar" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesinde kadro sıkıntıları olduğunun altını çizen Hilmioğlu, "Kadro sıkıntımız olmasına rağmen, ben bu konunun çok da masumane olmadığını biliyorum. Bir takım siyasi insanlar buradaki her türlü siyaseti ve ideolojiyi bilimselliğin önünde tutarak görev yapan bazı öğretim elamanlarının koruyucusu kollayıcısı hissediyorlar kendilerini" dedi.

Hilmioğlu, üniversiteye atanan öğretim üyelerinde aradıkları özelikler ile ilgili olarak ise şunları kaydetti:

"Buraya atanan kadro verilen öğretim üyelerinin Cumhuriyetçi olmasını, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmasını birinci derecede gözetiyoruz. İkinci derecede o kişinin bilimsel konumunu, öğretim üyesi olarak değerini dikkate alıyoruz. Geçmiş 5 yıllık dönemde bazı üniversite öğretim üyeleri üniversitemizden ayrıldı. Onların iki katı öğretim üyesi geldi."

Hilmioğlu, "Gidenlerde sonuçta bu ülkenin başka yerlerinde hizmet edecekler, bunu kötü olarak algılamıyorum ama bir takım insanların buradan Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gitmesinin altında mutlaka siyasi idelojik bir takım nedenler aranmasına, siyasi ideojiyi herşeyin önünde tutan kişilere söylemek lazım. Çok ayıp birşey. Bu insanlar az daha batıya daha iyi konumda gidiyorlar. Bu sadece bizde değil bütün üniversitelerde yaşanıyor"şeklinde cümlelerini tamamladı.

Rektörün ER TV'ye yaptığı açıklamada da, "Karaciğer nakli yapamayanlar gidiyor, yapanlar geliyor. By-pass yapamayanlar gidiyor, yapanlar geliyor.."dediği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız