SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörün Vekil Davasına Red

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:36:09
Rektörün Vekil Davasına Red
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'e, hakaret gerekçesiyle açtığı tazminat davası reddedildi. 

2014 yılı Aralık ayında Malatya’da yerel bir televizyonda AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İnönü Üniversitesi’nde paralel yapılanma olduğunu iddia ederek Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’i suçlamıştı. Programın ardından harekete geçen Rektör Çelik, avukatı aracılığıyla Milletvekili Şahin hakkında kendisine basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 25 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Malatya 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada geçtiğimiz günlerde karar duruşması yapıldı. Mahkeme, televizyonda yayınlanan programın bilirkişi tarafından çözümü ile gazetede yayımlanan kupürlerin incelendiğini belirterek, Yargıtay’ın bu konuda daha önce vermiş olduğu kararları baz aldı.

Mahkeme kararında, her ne kadar davalının eleştirileri ağır bir üslupla dile getirilmişse de milletvekili olan davalının güncel olaylara ilişkin yorum ve eleştiride bulunmak, büyük bir kurumun başında olan davacının da konumu itibariyle sert eleştirilere katlanması gerektiği ifade edildi. Yine kayıtlar incelendiğinde ‘Sen kimsin lan’ cümlesinin Rektör Çelik’e karşı değil, üniversitede Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden kişilere yönelik sarf edildiğini belirten mahkeme, Milletvekili Şahin’in yaptığı açıklamaların eleştiri kapsamında kaldığını ve hukuka aykırı olarak kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Açılan tazminat davasının reddine karar veren mahkeme, yapılan yargılama giderlerinin davacı üzerine bırakılmasına karar vererek, Milletvekili Şahin’in tuttuğu avukat ücretinin davalı Rektör Çelik’ten alınmasına hükmetti. Karar sonrası Rektör Çelik’in konuyu Yargıtay’a götürüp götürmeyeceği ise bilinmiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız