SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Renkli Sinema' Yıkılıyor

A- A+ PAYLAŞ

52 yıl önce Malatya'nın en lüks sineması olarak hizmete giren ve 27 yıl faaliyet gösteren, son 25 yıldır da düğün salonu olarak kullanılan İnönü Caddesi üzerindeki "Renkli Sinema" yıkılıyor.

Malatyalıların anılarında önemli bir kültür tesisi olarak yeralan, sinemanın yanı sıra konser, kongre vs. gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapan "Renkli Sinema", 1958 yılında İbrahim İpekçi, Nejat Dirican ve Burhan Kazancı ortaklığıyla inşa edilerek hizmete sokulmuştu. Sinemada oynatılan ilk film, "Kanlı Ok" adlı kovboy filmiydi. 700 kişilik kışlık salonu ve 500 kişilik yazlık bölümüyle uzun yıllar hizmet veren Renkli Sinema, televizyon etkisiyle sinemaya olan ilginin azalmasına paralel olarak ticari nedenlerle 1985 yılında faaliyetine son vermişti. Daha sonra kiraya verilen sinema salonu düğün salonuna dönüştürülmüş, bu tarihten itibaren de "Renkli Düğün Salonu" adıyla hizmet vermeye başlamıştı.

"Renkli Sinema"nın yeri, geçtiğimiz aylarda, Evkur adlı firmaya satıldı. Ev gereçleri satışı yapan firma, Malatya mağazasını inşa etmek üzere "Renkli Sinema"yı yıktırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız