SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Resim Beni Rahatlatıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:41:29
A- A+ PAYLAŞ

Evde eğitim alan bedensel engelli öğrenci Emine Aydın, hayalinin resim öğretmeni olmak olduğunu söyledi. 

Duygularını resimlerine aktaran Emine Aydın, “Bazen resim çizmek beni rahatlatıyor. Resmin içinde başka şeyler yapmak güzel oluyor. Duygularımı resimle anlatmak daha güzel oluyor. Ben resim öğretmeni olmak istiyorum. Kendime ait bir iş yeri açmak istiyorum. Bu sayede hem kendi eserlerimi yapıp bunları satmak için bir yer hem de kendi istediklerimi yapmış olurum. Ben duygu ve düşüncelerimi resimle paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Emine Aydın’a evde eğitim veren öğretmen İlkay Doğan Çakıltepe ise, “Emine yeteneklerinin ötesinde çok mutlu bir öğrenci, ailesi de çok mutlu bir aile. Ailesi Emine’nin engelini yok sayıyor ve onu öyle kabul etmişler. Hayata çok pozitif bakan bir aile. Emine’nin de resimlerine bu hayat felsefesi yansıyor. 2 yıldır, Emine ile meşgulüm. Resim sadece Emine’nin hobisi” dedi.

Emine Aydın’ın babası Sami Aydın (alttaki fotoğrafta) ise, bedensel engelli ve zihinsel engelli öğrencilerin bir arada eğitim görmesinin uygun olmadığını vurgulayarak, Başbakandan ve Milli Eğitim Bakanından konuyla ilgilenmelerini istedi. Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakanımdan ve Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan bir ricamız var. Rehabilitasyon merkezlerimizde bütün engelli çocuklarımız bir arada eğitim görüyor. Bunlar içinde zihinsel engelli olanlar var. Spastik engelli olanlar var. Hepsi aynı ortamda eğitim görüyorlar. Bundan dolayı çocuklarımız tabi ki, spastik olsun zihinsel engelli olsun bunları küçümsemiyoruz. Bunlar hepimizin çocuklarıdır. Sadece bedensel engelli olan ve zihinsel engeli olmayan çocuklarımız bu ortamdan çok etkileniyorlar. Dolaysıyla çocuklar kendi becerilerini ve kabiliyetlerini ortaya koyamıyorlar. Bununla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Her rehabilitasyon merkezinde veya özel okullarda bunları sınıflara ayırıp ayrı ortamlarda eğitim aldıkları zaman çocuklar kendi beceri kabiliyet ve yeteneklerini daha iyi sergiliyorlar. Bu kadar engelli öğrencilerimiz, çocuklarımız var hepsinin ayrı ayrı yeteneği var. Ama ön plana çıkmıyor. Her kesin her insanın bir özelliği var. Toplu ortamlarda çocuklar kendilerini yeterince ifade edemiyorlar. Bedensel engeli olan ve zihinsel engeli olmayan öğrenciler bu konudan olayı çok hassaslar. Çok etkileniyorlar. Bununla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız