SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Resmi İşsiz Sayısı 24 Bin 812

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yılın ilk 6 ayındaki rakamlara göre İŞKUR'un işe yerleştirme oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre düştüğü bildirildi.

Malatya İl İstihdam Kurulu Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında toplandı. Kurul üyelerinin katıldığı toplantıda İŞKUR'un istatistikleri ile ilgili olarak verilen bilgide 30 Haziran 2010 tarihi itibariyle Malatya'da kayıtlı işsiz sayısının 24 bin 812 olduğu ve bunların 23 bin 208'inin normal işsiz, bin 359'unun özürlü işsiz, 240'ının eski hükümlü işsiz ve 5'inin ise terör mağduru işsiz olduğu belirtildi.

İşsizlerin yüzde 53'ünün 15-19 yaş grubunda olduğu belirtilirken, yılın ilk 6 ayında İŞKUR'a toplam 5 bin 752 kişini başvuru yaptığı kaydedilirken, geçen yılın aynı döneminde ise İŞKUR'a başvuranların toplam sayısının 9 bin 224 olduğu kaydedildi.

İŞKUR tarafından yılın ilk 6 ayında 695'i erkek, 150'si kadın olmak üzere toplam 845 kişinin işe yerleştirildiği belirtilirken, geçen yıl aynı dönemde işe yerleştirenlerin ise bin 431 kişi olduğu aktarıldı.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'ta yeni açılacak olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kız Meslek Lisesi'ne 8 alanda bölüm açılacağını ve Merkez Kız Meslek Lisesi bünyesindeki bazı alanların kapatılarak, buradaki öğrencilerin IMKB Kız Meslek Lisesi'ne kaydırılacağını, yine Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi bünyesindeki bazı alanların kapatılarak buradaki öğrencilerinde İMKB Kız Meslek Lisesi'ne aktarılacağını ifade etti.

Bulut, Konak Pratik Kız Sanat Lisesi'nin kapatılarak yerine Konak Kız Meslek Lisesi olarak açılacağını ve bünyesinde 4 alanla ilgili bölümlerin açılacağını aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız