SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Resmi Kurum Alanı Ticari Alana Dönüştürüldü

0
Güncellendi - 2017-11-24 03:00:25
Resmi Kurum Alanı Ticari Alana Dönüştürüldü
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Meclisi'nden imar değişiklikleri.. Resmi kurum alanı ticari alana, park alanı cami alanına dönüştürüldü..

Büyükşehir Belediyesi'nin Çarşamba günü yapılan 3'üncü oturumunda, imarla ilgili ilginç kararlar alındı. Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park civarında, daha önce 'resmi alan' olan yerin imarı 'ticari alan'a dönüştürüldü ve bu değişiklik, "Bölgenin gelişimine olumlu katkı ve belediyeye gelir sağlama" amaçlı olarak savunuldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Meclis Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlığında yapılan toplantısında, imarla ilgili konular yoğunlukta yeraldı. Mera alanları, yerleşime ve kayak tesislerine feda edilmesi, tahsis belgeleri tapuya dönüşmesi, yol genişliğinin düşürülmesi,  eğitim tesis alanına tahsis edilen parsel ve çevresine ulaşım ve çevre düzenlemesi yapılması, park alanlarının birleştirilerek cami alanına dönüştürülmesi gibi konuların görüşülüp karara bağlandı.

RESMİ ALAN TİCARET ALANI OLDU

Onbinlerce lira para, zaman ve emek harcayarak yaptığı genel ve uygulama imar planlarını; kat artışı, nizam ve fonksiyon değişikliği, çekme ve yapı yaklaşım mesafeleri gibi tadilat ve değişikliklerle delik- deşik eden Büyükşehir Belediye Meclisi, bu kez de resmi kurum alanını ticari alana çevirdi. Mevcut imar planında kamu hizmet alanı olan Malatya-Elazığ karayolu üzerindeki (Mişmişpark girişi yanı) 2 parsel, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından AKP'li üyelerin oylarıyla ticari alana dönüştürüldü.

Mevcut planda resmi kurum ve yol alanı fonksiyonunda olan Bahçebaşı Mahallesi 3711 ve 3658 nolu parsellerin (Mişmişpark girişi- Kız Yurdu bitişiği) özel eğitim ve ticaret alanına dönüşmesi maddesinin oylamaya geçilmesinden önce madde hakkında açıklayıcı bilgi isteyen CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu’nun sorusuna karşılı, İmar Komisyonu üyesi Mehmet Çınar “Okulların olduğu bir bölge. O bölgenin gelişimine olumlu katkı sağlayacağı ve belediyemize gelir getireceği düşüncesiyle komisyonumuz maddeyi uygun gördü” ifadeleriyle teklifi  savundu.

Resmi kurum alanının özel eğitim ve ticari alana dönüşmesi için Genel İmar planı (1.5000 binlik nazım) ve uygulama imar planı (1.1000’lik) değişikliği maddesi AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

DİĞER DEĞİŞİKLİKLER..

Yenilenebilir enerji kullanımını teşvik amacıyla, tarımsal sulamasını güneş enerji sistemi ile yapan Sulama Birlikleri ve Kooperatiflerin kullandığı enerjinin 500 Kw saat kadar olan kısmından ücret alınmaması oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti özel şahıslara ait Saray Mahallesi 4465 ada 2 Nolu parsellerin Kur'an kursu yapılması şartı ile hisselerinin büyükşehir belediyesine devrinin kabulü ve söz konusu parsellerin Kur'an Kursu yapılması koşulu ile 25 yıllığına Battalgazi İlçe Müftülüğüne devri kararlaştırıldı.

Belediye tarafından tapu tahsis belgesi verilen Tecde Kayalık Mevki ile Yeşiltepe semtlerinde bulunan hak sahiplerine,  yasal kesintiler yapılması koşulu ile hisseleri oranında tapu devri yapılması, Hanımınçiftliği Eğitim Derneği’nin ”Milli ve Manevi Bilinci Aşılama” başlıklı projeye ortak olunması, kabul edildi.

Bulgurlu Mahallesi Göller Mevkiinde bulunan 5315 ada 3 parselin bir kısmına güneş enerjisi üretimi için enerji depolama alanı fonksiyonu verilmesi, Hidayet Mahallesi'nde bulunan 7 metrelik yolun 5 genişliğinin metreye düşürülmesi, Yaka Mahallesinde bulunan 243 ada 2 nolu parselde yapılan nazım (Genel) ve uygulama imar planı değişikliği kararlaştırıldı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün kullanımında iken eğitim tesisi alanı olarak Milli Eğitime tahsis edilen yaklaşık 30 dönümlük Aşağıbağlar Mahallesi 1190 Ada 1 nolu (Fahri Kayahan Bulvarı-İsmetpaşa Caddesi kavşağı)  parsele yapılacak olan eğitim tesislerine ulaşımı sağlama ve çevre düzenleme yapılması amacıyla genel imar planı değişikliği, Dernek Mahallesi 1043 ada 71 ve 111 nolu parsellerde (Eski Tekel Depolarının bulunduğu bölge civarı)  bulunan ve park alanlarında kalan kısımlarının bir bütün olacak şekilde düzenlenmesi ve cami alanı olarak planlanması, Doğanşehir İlçesine bağlı Kelhalil, Karaterzi, Suçatı, Savaklı, Hudut ve Güroba Mahalleleri için yapılan “Yerleşik alan ve civarı ile gelişme alan sınırlarını gösteren haritaların” onaylanması, Mevcut planda spor tesisi alanında olan Bahçebaşı Mahallesi 3763 parsele (Orduzu Pınarbaşı Yüzme Havuzu karşısı) 15.50 metre (5 kat) yükseklik verilmesi kabul edilen maddeler arasında yeraldı.

Mera vasıflı alanların değişikliği için Doğanşehir ve Hekimhan’da bulunan 2 ayrı alan için İmar ve Bayındırlık Komisyonunca teklif verildi.

Mera vasfına sahip Doğanşehir Kurucuova Mahallesi 3071 nolu parselin, tahsis değişikliği talebi için Mera Komisyonuna teklif götürülmesi maddesi hakkında CHP’li üyelerin bilgi istemesi üzerine, İmar Komisyonu üyesi Mehmet Çınar; “Vasıf değişikliği istenilen alan, Adıyaman- Malatya sınırında olan ve üzerinde birçok yapılaşma olan bir alan. Bölge halkının talebi üzerine gündeme getirilmiştir. Değişikliği yapmak bizim yetkimizde değil. Bizler talebi, Mera Komisyonuna götürürüz. Kararı onlar verir”  ifadeleriyle değişiklik yapma kararının komisyonda olduğunu belirtti.

Mera vasıflı alanların değişikliği için bir teklif de Yama Dağı’nda bulunan kayak tesisleri bölgesi için geldi. Mera vasfında olan Hekimhan İlçesi Yama Dağı- Çimen Yaylası Mevki 158 ada 1 ve 159 ada 1 numaralı parsellerde tahsis değişikliği yapılması için Mera Komisyonuna teklif götürülmesi maddesi sırasında söz alan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Vasıf değişikliğine konu olan bölge, kayak tesisleri ve yol güzergahında yer alıyor. Her yıl oraya taşınan yüzlerce insanın mağduriyetini giderme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılama amaçlı olarak yapılan bir tekliftir.” ifadeleriyle değişiklik teklifinin gerekçesini anlattı. Tahsis değişikliği talebinin, Mera Komisyonuna teklif edilmesi kararlaştırıldı.

SİT alanı içinde kalan ve Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ nca da onaylanan Darende Koruma Amaçlı İmar Planının onaylanması, mevcut planda ticari alanda kalan Saray Mahallesi 98 ada 12 nolu parselin bodrum ve zemin katın tamamının ticari alan olarak kullanılması için plan notlarına eklenmesi kabul edildi.

Belediyece Karakavak Mahallesi'nde yapılan uygulama imar planlarına, askı süresi içerisinde itiraz eden hak sahiplerinin itirazlarının reddi maddesi de onaylandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız