SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Resmi Kurumda Hakarete Uğradım''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnsan Hakları Kurulu'nun Ağustos ayı dönem toplantısı, Vali Yardımcısı Engin Durmaz başkanlığında Valilik Salonu'nda yapıldı. Ağustos ayında İnsan Hakları Kurulu'na ait cadde ve sokaklardaki şikayet ve dilek kutularının boş çıktığı belirtilirken, 6 vatandaş tarafından kurula elektronik posta ve dilekçeyle başvuruda bulunulduğu kaydedildi.

İnsan Hakları Kurulu'na e-posta ile şikayette bulunan A.C. adlı bayan, kayıt için gittiği Halk Eğitim Merkezi'nde görevlilerin kendisiyle ilgilenmeyip, çocuğunun yanında hakarete uğradığını ileri sürdü. Kurul, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konunun araştırılmasını istedi.

H.K. adlı vatandaş ise verdiği dilekçede, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ve Malatya Devlet Hastanesi'nde beyin kanaması geçiren babası H.K.'ye yüzde 80 iş gücü kaybı şeklinde rapor verilmesine karşın, malulen emeklilik için başvurdukları Bağ-Kur'un bu talebi iş gücü kaybının istenilen oranda olmadığı gerekçesiyle reddettiğini belirtti. Kurul, şikayet dilekçesinin Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'ne gönderilerek, konunun araştırılmasına karar verdi.

Kurula e-posta ile şikayette bulunan T.T. adlı şahıs, tren garında yolcular su doldurmak için indiklerinde suyun kapatılarak yolcuların mağdur edildiğini ileri sürerken, K.Ç. adlı öğretmen ise okul müdür yardımcılığı atamasına başvurduğunu, ancak Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Bilgi Edinme Kanunu kapsamında puan sıralamasını öğrenmek için yaptığı başvuruya cevap verilmediğini iddia etti.

İnsan Hakları Kurulu'na e-posta ile başvuruda bulunan M.K. adlı vatandaş ise, düşük tehlikesi nedeniyle götürdüğü Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ölü doğum yapan eşine cesedi gösteren görevli hemşirenin, önce erkek çocuk olduğunu, sonra kız çocuk olduğunu söyleyerek alay ettiğini ileri sürdü. M.K., Turgut Özal Tıp Merkezi'nden çıktıktan sonra Beydağı Devlet Hastanesi'nde eşinin enfeksiyon kaptığı gerekçesiyle 4 gün yatarak tedavi gördüğünü ileri sürdü.

Bu arada Beydağı mevkisindeki TOKİ konutlarında oturan 2 vatandaşın, konutların yanındaki kireç ocağının çevreye zarar verdiği şeklindeki dilekçelerinin gönderildiği Malatya Belediyesi'nin kurula gönderdiği cevapta, kireç ocaklarının 13 Eylül 2006 tarihinden itibaren faaliyetlerine son verileceği, aksi takdirde ocakların mühürlenerek kapatılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız