SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Resmi Kurumlara Trafik Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:08
Resmi Kurumlara Trafik Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, yayınladığı genelgede resmi kurumların araçlarında hız ve emniyet kemeri başta olmak üzere trafik kurallarına uyulmasını istedi. Şahin, bu konuya ilişkin denetimin polis ve jandarma tarafından yapılacağını, aksine davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.

Valiliğin konuya ilişkin genelgesi şöyle:

"Ülkemizde trafik kazaları nedeniyle her yıl ortalama 10.000 kişi hayatını kaybetmekte, yaklaşık 200.000 kişi de yaralanmaktadır. Yaralanan insanlarımızda meydana gelen sakatlık veya sağlık problemleri yaşam boyu etkisini sürdürmektedir.

Hem sosyal hem ekonomik problemlerin artmasına neden olan bu olumsuz tablonun giderilmesi için Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nün koordinatörlüğünü yaptığı “Güvenli Trafik Hareketi” projesi ülkemizde de uygulamaya konulmuştur. Bu projenin amacı, aşırı hız ve emniyet kemeri takmamaktan dolayı oluşan ölüm, yaralanma ve sakatlanmaların kurallara uyularak en aza indirilmesi şeklinde belirlenmiştir.

Ayrıca, 31 Temmuz 2012 tarih ve 2012/16 no'lu Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe giren "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı" kapsamında hayata geçirilen Trafik Eylem Planında, emniyet kemeri kullanımındaki muafiyetlerin kaldırılacağı belirtilmiştir.

İlimizde yapılan çalışmalarda ve ölçümlerde emniyet kemeri kullanma oranının şehir içinde %24.5, şehir dışında %70 olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanım oranının arttırılması ve hız limitine uyulması amacıyla bir dizi tedbirlerin alınması ve bu tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığının sürekli olarak denetlenmesi önem arz etmektedir.

Yasal zorunluluklar yanında insan hayatı söz konusu olduğundan, sorunun çözümü için gösterilecek çabalar manevi bir zorunluluk olarak da karşımıza çıkmaktadır. 

Bu nedenle, ilimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile şoför ve varsa korumalarının da hız limitlerine uymaları, emniyet kemeri takmaları ve bu uygulamaları alışkanlık haline getirmeleri, aksine davrananlar hakkında yapılacak yasal işlemlerin kabullenilmesi vatandaşlarımıza örnek oluşturması bakımından önemlidir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının tüm çalışanları ile araçlarının Emniyet Kemeri kullanımı ve hız sınırları ile diğer trafik kurallarına riayet edip etmedikleri İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince denetlenecek ve aksine davrananlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

İlçelerimizde bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli personelin de belirtilen hususlara riayet etmeleri sağlanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız