SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Resmi' Müdür Bu!

A- A+ PAYLAŞ

10 gün önce Tarım İl Müdürlüğü'ne şube müdürlerinden birinin atandığına ilişkin haberlere karşın, Malatya'ya Hatay İl Müdürü Bestami Zabun (fotoğraftaki)'un atandığına ilişkin üçlü atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ahmet Güldal'ın İzmir Tarım İl Müdürlüğü görevine atanmasından sonra, Malatya Tarım İl Müdürlüğü görevine Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin'in vekalet etmeye başladığı bildirilmişti. İhlas Haber Ajansı ise 17 Ocak Pazar günü servise koyduğu haberde, İl Müdürlüğü görevine Proje ve İstatistik Şube Müdürü Hamit Aygül'ün atandığını duyurmuştu. Yerel basında yayınlanan bu habere, ilgili kuruluş ve şahıslardan da herhangi bir düzeltme talebi gelmemişti.

Ancak, Resmi Gazete'nin 30 Ocak Cumartesi günkü sayısında, Malatya Tarım İl Müdürlüğü'ne Bestami Zabun'un atandığına ilişkin karar yayınlandı.

Bazı çevreler, Aygül'ün Hatay'da, Zabun'un da Malatya'da kısa süreli olarak görev yaptıktan sonra, görev yerlerini "geçici görevlendirme" ile değişeceklerini, Aygül'ün yeniden Malatya'ya geleceğini bildirdiler.

Bu arada, İhlas Haber Ajansı'nın Malatya Tarım İl Müdürlüğü görevine atandığına ilişkin haber yaptığı Hamit Aygül'ün de Hatay Tarım İl Müdürlüğü görevine atandığına dair karar da yine 30 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yeraldı.

İskenderun Tarım İlçe Müdürü iken Haziran 2009'da Hatay Tarım İl Müdürü olan ve 7 ay sonra da Malatya İl Müdürlüğü'ne atanan Zabun'un, 1966 İskenderun doğumlu olduğu, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nü 1988'de bitirdiği, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta bazı görevlerde bulunduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız