SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Resmi' Nevruz Üniversitedeydi

A- A+ PAYLAŞ

Resmi Nevruz Kutlaması İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Nevruz ateşini Vali Ulvi Saran ve rektör Prof.Dr. Cemil Çelik yaktı. Nevruz yemeği verildi.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin öncülüğünde Pazar günü Şeker Stadı'nda yapılan "alternatif" kutlamalardan sonra, Pazartesi günü İnönü Üniversitesi'nde yapılan "resmi" Nevruz kutlaması ile ilgili olarak üniversiteden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Baharın ve yeniyılın temsilcisi Nevruz, Mudanya Meydanımızda düzenlenen törenle kutlandı.

Sevgi, kardeşlik ve umut kavramları etrafında birleşilen Nevruz Bayramı kutlamalarına Malatya Valisi Doç.Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabadaş, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, il idari ve mülki amirleri, Rektör Yardımcıları, fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kutlama programı, Hoca Ahmet Yesevi Salonunda, Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı tarafından verilen “Türk Kültüründe Nevruz Bayramı” başlıklı konferansla başladı. Konferansa geçilmeden önce nevruz programının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, bizim de içinde bulunduğumuz geniş bir coğrafyada geçmiş ile geleceği, eski ile yeniyi buluşturan Nevruz’un, bolluk, bereket, kardeşlik, sevgi ve umut bayramı olduğunu dile getirdi.

Türk milletinin yüzyıllardır kutladığı paylaşımın sembolü Nevruz Bayramı’nı atalarımızın kutladığı gibi coşku, kardeşlik ve sevgi içerisinde kutlamamız gerektiğini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Çelik konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Kardeşlik, birlik ve beraberliğin sembolü olan Nevruz Bayramını ülke olarak, üniversite olarak, diğer kardeş Türk topluluklardan biraz daha geç kutladık. Keşke bu bayrama çok daha önceden sahip çıksaydık. Çünkü Anadolu insanı olarak biz bu bayramı zaten kutluyorduk. Nevruz, bu coğrafyada yaşayan insanlara mal olmuş bir bayramdır.”

Rektör Prof. Dr. Çelik’in konuşmasının ardından konferansını vermek üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı ise yaptığı konuşmada, milletlerin ortak paydaları olan değerlere sahip olduklarını, toplulukları millet yapanın da bu ortak değerler olduğunu aktararak Nevruz’un da Türk milletinin ortak değeri olduğunu belirtti. Nevruz’un Türk dünyasını bir harç gibi birbirine bağlayan bir zenginlik olduğunu belirten Prof. Dr. Yuvalı, Nevruz’un ayrıca Türk milletinin doğayla uyum içerisinde oluşunun, içinde bitip tükenmeyen bir umut taşıdığının da sembolü olduğunu dile getirdi.

Türk milletinin doğayla ve insanlarla saygı içerisinde yaşamasının simgesi olan Nevruz’un, yüzyıllardır çok geniş bir coğrafyada barış, kardeşlik ve sevgi içerisinde kutlandığını belirten Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, doğruluğun ve dürüstlüğün Nevruz’un temel değerleri olduğunu kaydederek Nevruz’un bu temeller doğrultusunda düşünülmesi ve yaşanması gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı’nın konferansının ardından üniversitemiz öğrencileri arasında yapılan Nevruz konulu Resim ve Şiir Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Nevruz programı Mudanya Meydanımızda devam etti. Meydanda, İnönü Üniversitesi Halk oyunları ekibinin gösterisiyle coşan kalabalık, üniversitemiz müzik gruplarının konseriyle eğlendi.

Konserin ardından Nevruz Bayramı kutlamalarının vazgeçilmezi olan Nevruz Ateşi ise Malatya Valisi Doç.Dr. Ulvi Saran ve Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından yeniyılın umut, sevgi ve kardeşlik getirmesi temennileriyle yakıldı. Öğretim üyelerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizin heyecan içinde üzerinden atladıkları Nevruz ateşi yanmaya devam ederken Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığımızın günün anlamına yönelik olarak hazırladığı Nevruz yemeğine geçildi. Nevruz yemeğinin ardından devam eden konserde akademik ve idari personelimizle öğrencilerimiz neşe içinde halaylar çekip eğlendiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız