SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Resmi Olmamalı' Diyor da!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:22:58
'Resmi Olmamalı' Diyor da!.
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 15-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin İstanbul ayağındaki basın toplantısı dün gerçekleştirildi.  Toplantıda, festival programının ayrıntıları paylaşılırken, Ulusal Uzun Metraj, Uluslararası Uzun Metraj ve Ulusal Kısa film dallarında yarışacak filmler açıklandı.

İstanbul Four Seasons Otel'de düzenlenen basın toplantısına Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Düzenleme Kurulu Üyesi Nesim Bencoya, Festival Danışma Kurulu Üyesi Alin Taşcıyan, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri Üyesi Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Kenan Işık, sinema yazarları, sinema eleştirmenleri davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

'Festivalin sivil yapıya kavuşması lazım'

Malatya Valiliğinin öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Belediyesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Ticaret Borsası,  İnönü Üniversitesi'nin kurumsal destekleriyle gerçekleştirilecek olan festivalin basın toplantısında konuşan Vali Vasip Şahin, bu yıl 4.'sünün gerçekleştirileceği Malatya Uluslararası Film Festivali'nin sürdürülebilir olması için Malatya halkı tarafından sahiplenilmesi ve sivil bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi. Şahin, bu kapsamda oluşturulacak bir kuruluşun bu festivallin gerçekleştirmesi için Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Malatya'nın 7 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu söyleyen Şahin, Malatya'nın doğu ve batıyı birleştiren bir özelliğe sahip olduğunu, festival konseptinin de Malatya'nın bu özelliğinin dikkate alınarak oluşturulduğunu kaydetti.

Ulusal, uluslararası ustalardan seçkiler, belgesel gösterimleri, bağımsız sinemanın son örnekleri, ülkemizden ve dünyadan kısa başlıklar altında 136 filmin gösterileceğini söyleyen Vali Şahin,  Film Festivali'ne bütün sinemaseverleri davet ettiklerini söyledi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ise konuşmasında her yıl festivalin coşkulu geçtiğini belirterek, sivil insiyatifin bu işi üzerine almasıyla daha da güçleneceğini belirtti ve festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

MUFF'ta yarışacak filmler

Malatya Uluslararası Film Festivalin (MUFF) Danışma Kurulu Üyesi Alin Taşçıyan ise Film Festivali'nin dolu dolu geçmesi için önemli hazırlıklar ve çalışmalar yaptıklarını kaydetti. İtalya sineması üzerine kısa bilgiler veren Taşçıyan daha sonra  Malatya  festivalinde yarışacak filmleri açıkladı.  Üç dalda yarışmanın yapılacağı yarışma kategorisi ve filmlerin isimleri şöyle:

9 filmin yarışacağı Ulusal Uzun Metraj yarışma kategorisinde Alphan Eşeli'nin Eve Dönüş-Sarıkamış 1915, Hakkı Kurtuluş ve Melek  Saraçoğlu'nun yönettiği Gözümün Nuru, Can Kılcıoğlu'unun yönettiği Karnaval, Ramin Matin'in yönettiği Kusursuzlar, Semir Aslanyürek'in yönettiği Lal, Lusin Dink'in yönettiği Saroyan Ülkesi, Faysal Soysal'ın yönettiği Üç Yol, Biket İlhan'ın yönettiği Yarım Kalan Mucize ve Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği Yozgat Blues adlı filmler yarışacak.

15 filmin yarışacağı Ulusal Kısa Film yarışması kategorisinde ise Hüseyin Aydın Gürsoy'un 8 Ay, Güçlü Aydoğdu'nun yönettiği Açlık, Sinan Sertel'in yönettiği Adem'in Hikayesi, Çiğdem Topaloğlu'nun yönettiği Avni Amca, Barış Konbal'ın yönettiği Bir Porsiyon Aşk, Bülent Öztürk'ün yönettiği Küçük Pencereli Evler, Deniz Tarsus'un yönettiği Mod, Nail Pelivan'in yönettiği Ölmez Ağacın Gölgesinde, Güven Kara'nın yönettiği Patik, Onur Yağız'ın yönettiği Patika, Tunç Şahin'in yönettiği Sadece Tek Bir Gün, Jale Akgöl'ün Sıradaki?, Umut Subaşı'nın yönettiği Ü.N.K, Ömer Günüvar'ın Yaşam Merkezi ve Nadim Güç'ün yönettiği Yolculuk filmleri yarışacak.

10 Filmin yarışacağı Uluslararası Uzun Film Yarışması kategorisinde yarışacak filmler ise şöyle:

Bal, (İtalya -Fransa), Bethlehem (İsrail -Almanya-Belçika), Hayatın Baharı (Gürcistan -Almanya -Fransa), Ilo ılo (Singapur), İdeal Kent (İtalya), Kendini Tut Fransa (Fransa), Köpeğim Killer (Solvakya-Çek Cumhuriyeti), Ömer (Filistin), Papussa (Polonya), Sefer Tası (Hindistan-Fransa-Almanya-ABD).

Festivalin basın toplantısında son olarak söz alan Malatya Film Festivali Program Direktörü Nesim Bencoya, Malatya Film Festivali'nin 4 yaşında olduğunu belirterek “Bize her zaman bu festivalin özü nedir, bu festival nereye gidiyor diye soruyorlar. Bana göre bu festivalin özü, doğu ile batıyı buluşturmak. Mesela Ortadoğu sineması başlığı altında 8 film yayınlanacak. Ortadoğu'da kan ve gözyaşına rağmen insanlar bir araya gelerek film yapmışlar. Biz bu insanlarla bir araya gelerek Malatya'dan sinema umuttur mesajını vermek istiyoruz” diye konuştu.

Bu yıl Azerbaycan sinemasından 5 filmin gösterileceğini de hatırlatan Bencoya, bu filmlerden bazılarının yönetmenlerini Malatyalılarla buluşturacaklarını ifade etti.

HABER: Burhan KARADUMAN- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız