SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Resmi 'Patlatma' Kriterleri!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mahalli Çevre Kurulu, madencilik faaliyetlerinde bir defada 250 kilodan fazla dinamit kullanılamayacağını belirlerken, bu konudaki sınırlamalar ile alınacak önlemleri de açıkladı.

Vali Ulvi Saran başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar şöyle açıklandı:

"İlimiz Mahalli Çevre Kurulu, Sayın Vali Doç.Dr. M.Ulvi SARAN Başkanlığında üyelerin katılımı ile .. toplanarak gündeminde bulunan aşağıdaki hususları karara bağlamıştır.
ÇED(Çevresel Etki Değerlendirmesi) Yönetmeliği kapsamı dışındaki madencilik faaliyetlerinde kullanılacak patlayıcı madde miktarı hakkında aşağıda maddeler halinde verilen hususlar uygulanacaktır..

1- Madencilik faaliyetlerinde bir defada kullanılacak patlayıcı madde miktarı 250 Kg (Anfo ve Dinamit toplamı)geçmeyecektir.

2- Patlatma yapılacak alanda delme-patlatma yöntemi kullanılacak olup Galeri yöntemi ile patlatma kesinlikle yapılmayacaktır.

3- 250 Kg patlayıcı bir defada patlatılmayacak, patlatma yapılacak alanda en az 6 delik delinecektir.

4- Ocakta patlatma delikleri üstten wagon drill’le delinerek yapılacaktır.

5- En Yakın yerleşim yeri dikkate alınacak, uygun güvenlik mesafesi olmayan yerlerde patlatma kesinlikle yapılmayacaktır.

6- Ocakta yapılacak patlatmalardan kaynaklanacak titreşimi azaltabilmek için patlatmalarda gecikmeli kapsül kullanılarak etki alanı minimum seviyede tutulacaktır.

7- Ocakta patlatma sırasında gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır. Güvenlik birimlerinin haberi olmadan ve gerekli güvenlik tedbirleri alınmadan patlatma yapılmayacaktır. Patlatma yapılmadan önce bölge halkına duyuru yapılacaktır.

8- Faaliyet sahasında patlayıcı madde depolanmayacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız