SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Resmi Tehlike!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:46
Resmi Tehlike!..
A- A+ PAYLAŞ

Can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla araçların yol tutuşunu en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalar yapılırken, Malatya'da resmi kuruma ait bir aracın lastiğinin içler acısı hali, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmediğini ortaya koydu. 

Malatya Belediyesi'ne ait 'asfalt distribütörü' olarak kullanılan resmi plakalı kamyonun lastiği, tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi. Şehir merkezinden yol alan aracın lastik yanağının geniş çap ve derinlikte deforme olduğu görüntülendi. Lastiğin genelinde de yıpranmalar olduğu görüldü. 

Kış aylarında can ve mal güvenliğinin artırılması için iyi durumdaki yaz lastiklerine dahi müsade edilmezken, aracın böyle bir lastikle trafikte seyretmesi, yetkililerin bu konuya yeteri kadar önem vermediği gerçeğini ispatladı. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Doğanşehir'de  6 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası ile yurt genelinde meydana gelen ve ölümle sonuçlanan otobüs kazalarında kış lastiğinin ve lastik diş derinliklerinin önemi daha da ortaya çıkmıştı.

Duran Otobüsün Lastiği Patlamıştı!

Geçtiğimiz yıl ise, Malatya Belediyesi iştiraklerinden MOTAŞ'a bağlı şehir içi ulaşımı sağlayan resmi plakalı otobüsün lastiği durakta beklediği sırada büyük bir gürültü ile patlamıştı. Çevreden geçenlerin korkulu anlar yaşamasına neden olan patlama sonrasında, otobüsün patlayan lastiğinin fotoğraflarını çekmeye çalışan basın mensubu, görevli tarafından engellenmeye çalışılmıştı. Görevli, lastiğin yakından fotoğrafının çekilmemesi yönünde uyarıda bulunmuştu.

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız