SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ressam Temur'un Vefatı

A- A+ PAYLAŞ

Hemşehrimiz Ressam Aka Gündüz Temur, bir süredir tedavi görmekte olduğu İstanbul'da vefat etti ve vasiyeti üzerine köyünde toprağa verildi.

Belediye meclisi eski üyelerinden Nevzat Temur'un da ağabeyi olan, 1 çocuk babası Ressam Aka Gündüz Temur bir süredir Akciğer Kanseri nedeniyle tedavi görmekte olduğu İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti.

Temur'un cenazesi, vasiyeti üzerine İstanbul'dan Malatya'ya getirildi ve köyü olan Kale ilçesine bağlı Kumluyazı (Butan) Köyü'nde toprağa verildi.

Gençlik döneminde Malatya'da Adafı Kulübü'nde futbol oynayan, İran'a özel maç için giden Malatya Futbol Karması'nda da yeralan Aka Gündüz Temur, performansı nedeniyle Beşiktaş Kulübü tarafından da seçmelere davet edilmiş, ancak Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ndeki eğitimini tercih etmişti. Uzun süre Resim Öğretmeni olarak görev yaptığı Keşan'da yerleşmiş olan Temur, çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere birçok resim sergisi açmış, ödül kazanmıştı. Bir ara Vakko'nun da Sanat Direktörlüğü'nü yapan Temur, 66 yaşındaydi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız