SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Restore Edip Gelecek Nesillere Taşıyacağız"

0
Güncellendi - 2019-07-21 17:25:04
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmalar hakkında Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çekül Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’e bilgiler paylaştı.

Tarihi Kentler Birliği Toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çekül Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Çırmıhtı Hıroğlu mahallesinde tarihi özelliklere sahip ünlü Yeşilyurt Konaklarının restorasyon çalışmalarını inceledi.

Kadim bir medeniyet olgusuna sahip Yeşilyurt’un tarihi konaklarını kültürel yapılarına uygun olarak restore ederek gelecek kuşaklara taşımak adına ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarihi Kentler Birliği Toplantısına katılmak üzere Malatya’mıza gelen Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çekül Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile birlikte tarihi konaklarımızda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik ve kendisine projelerimiz üzerine geniş kapsamlı bilgiler paylaştık. Davetimize icabet edip restorasyon çalışmalarımızı yerinde takip eden Başkanımız ve beraberindeki heyete teşekkürlerimi sunarken, kendilerini ilçemizde ağırlamaktan onur duymaktayız. Ecdât yadigârı tarihi eserlerimizin korunması, muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, yöresel yemekleriyle, el sanatlarıyla, tarihi cami, körü ve konaklarıyla farklı bir değere sahip Çırmıhtı bölgemizde bulunan tarihi mekânları aslına uygun olarak restore ederek günümüzden geleceğe nesillere taşıyacağız. Tarihî yapıları onararak tarihe sahip çıkmış olmanın yanında alternatif turizm bağlamında bir güzergâh oluşturmak istiyoruz. Hıroğlu mahallemizde bulunan tarihi konaklarımızı aslına uygun olarak restore ederek butik otel, yöresel yemeklerimizin ve el sanatlarımızın hem tanıtıldığı hem de satışlarının yapıldığı mekânlar yapacağız, üçüncü Millet Kıraathanemizi burada hizmete sunacağız.  Tarihi konaklarımızı geçmişin izlerinin yakından görülmesini sağlayacak cazibe merkezine dönüştürmek adına çok yoğun çalışıyoruz. Tarih kokan evlerimizin aslına uygun olarak restore edilmesi ve hizmet sunulması Yeşilyurt’un iç ve dış turizmde hak ettiği konuma ulaşmasında katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • naim (4 yıl önce)
    başkan eli havadayken çeken fotoya madalya vermeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (4 yıl önce)
    Bu kaçıncı restorasyon çalışması acaba?Neden bir defa da temiz yapıp koruyamıyoruz?Yeşilyurt meydanı, gedik- Yeşilyurt arası yol, meydandaki cami civarındaki yollar ve bu konaklar bir türlü yıllardır düzgün şekilde düzenlenemedi. Yine meydandan inek pınarına giden yol dar ve neredeyse evlerin kapısına sınır şekilde.Buralar genişletilemedi.
    0
    0
    Yanıtla