SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Revizyona İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:42:02
A- A+ PAYLAŞ
Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) uygulamaya geçmeden vatandaşların detaylar hakkında bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu söyleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, ekonomi ile ilgili değerlendirmeler yaptı.
 
Şahin, konuşmasında "Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedefine ulaşabilmek için 2010 ve 2011 yıllarında yakaladığımız hızlı büyümeyi sürdürebilmemiz lazım. Bunun için de ülke genelinde bir zihniyet değişikliğine ihtiyacımız olduğu ortada. Özel sektörün yanı sıra kamu da kendini bu yeni döneme kendini konumlandırmalıdır. Bir başka deyişle, birçok defa ifade ettiğimiz gibi ciddi bir kamu yönetimi reformuna, altyapı revizyonuna ihtiyacımız var. 50 yılı aşkın bir zamandır yürürlükte olan ve tüm Türk iş alemini ilgilendiren, Türk Ticaret Kanunu'nun yeni ticaret düzenine göre ayarlanması ve iş dünyasının da o şartlara uygun bir çalışma göstermesi hususuna çok önem göstermekteyiz" dedi. 
 
Şahin konuşmasına şöyle devam etti, "Türkiye'nin 2023 yıl hedeflerine ulaşmasında, firmalarının da rekabetçi olabilmesi gerekmektedir. Bunun için de yeni düzene uygun çalışmalar yapmalıyız, altyapımızı da buna göre düzenlemeliyiz. Kanun uygulamaya geçmeden, şirketlerin ve firma sahiplerinin yeni TTK'nın detayları hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Firmalar yeni şartlara göre hazırlık yapmalıdırlar. Hepimizin arzusu, iş akışında sorun olmadan işlerimizi daha iyiye götürebilecek ve Türkiye'yi daha iyiye taşıyacak modern hukukun gerektirdiği bir kanunla karşılaşmış olmak. Belki bu kanunun uygulama safhasında oluşabilecek sorunları düşünerek, bir adaptasyon sürecine ihtiyaç olabilir. Bu dikkate alınmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
TBMM Türk Ticaret Kanunu Tasarısı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ünal Tekinalp'le MÜSİAD Genel Merkezinde ''Yeni Türk Ticaret Kanunu Neler Getirecek?" konulu toplantı gerçekleştirildiğini söyleyen Şahin, konuyla ilgili Prof. Dr. Ünal Tekinalp'ın Malatya'ya davet edilmesinin gündemlerinde olduğunuda belirtti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız