SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rezidans İnşaatında 10 İşçi Öldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:42:47
Rezidans İnşaatında 10 İşçi Öldü
A- A+ PAYLAŞ

 Mecidiyeköy’de özel bir şirket tarafından yaptırılan rezidans inşaatında asansör zemine çakıldı. Asansörde 10 işçi öldü.

Olay, eski Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu arazi üzerindeki inşaat sahasında meydana geldi. İddiaya göre, toplam 36 kat yüksekliğindeki inşaatın 14. katında bulunan asansör büyük bir gürültüyle zemine çakıldı. 

Mecidiyeköy'de rezidans inşaatında yaşanan kazada hayatını kaybeden 10 işçinin kimlikleri belirlendi. 

İstanbul Valiliği'nde yapılan açıklamada, "06.09.2014 Cumartesi günü saat: 19.45 sıralarında Mecidiyeköy'deki bir inşaatta meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerimizin isimleri belirlendi. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve emekçi kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz" denildi.

Hayatını kaybeden işçilerin isimleri şöyle; Tahir Kara, Hıdır Ali Genç, İsmail Sarıtaş, Bilal Bal, Cengiz Tatoğlu, Murat Usta, Menderes Meşe, Vahdet Biçer, Ferdi Kara, Cengiz Bilgi.

Rezidans inşaatında 9 Nisan’daki iş kazasında bir işçi hayatını kaybetmiş, 23 Ağustos tarihinde de yangın çıkmıştı.

Kazanın duyulmasıyla çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işçi yakınları rezidans önünde toplandı. Çevik kuvvet ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup ile çevik kuvvet arasında zaman zaman gerginlik de yaşandı. Gruptaki bazı kişileri çevik kuvvet polisinin kalkanlarına vurmaya çalıştığı görüldü. Yaşananlar büyümeden önlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız