SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rica Etmiyoruz, İstiyoruz..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 2011 yılının Malatya için karayolundaki projeleri bitirme ve toparlama yılı olacağını belirterek, hızlı tren konusunun da programda olduğunu söyledi.

AKP Malatya Milletvekili mücahit Fındıklı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (MESOB), Ticaret ve sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile MESOB Başkanı Şevket Keskin ile ortak istişare toplantısı yaparak, 2011 yılında üzerinde durulması gereken projeler ve çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda TSO VE MESOB Başkanları ortak talep olarak hızlı trenin Malatya’ya getirilmesi ve Vagon Onarım Fabrikası'nın kuruluş amacına göre işletilmesini istediler.

Toplantıda konuşan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. TBMM'deki bütçenin son görüşme günü Meclis'e hiç bir sivilin alınmadığı bir günde, Sayın Milletvekillerimiz Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı'nın destekleriyle 4 ayrı bakanla görüşerek esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını anlattık. Çok verimli bir görüşmeler oldu. Türkiye genelinde bu görüşme esnaf ve sanatkar kesiminde ses getirdi. Sayın bakanlarımız direk anında görüntü yaparak, ilgili kurum yöneticilerini arayarak, sorunlarımızla ilgilendiler. 2010 yılındaki beklentilerimizi her platformda milletvekillerimize götürdük. Bu dönem Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, bakanlarımızla çok rahat bir şekilde görüşüyoruz. TESK Yönetim'inde olmakta elimizi güçlendirdi. Sizde TSO başkanlığı yaptınız. Market Yasası bir türlü çıkmadı. Esnaf ve sanatkar bulundukları caddelerin ışığıdır. Market Yasası bir an önce çıkmalıdır. Belediyelere de bir sınırlandırma getirilmelidir. Belediye marketlerine de bir sınırlandırma getirilmelidir. Marketlere bir sınırlandırma getirilmelidir. Çıkışı olmayan, malzeme indirme yeri olmayan, otoparkı bulunmayan yerlere market ruhsatı verilmemelidir. Bağ-Kur ve SSK prim borçlar yapılandırılmasında esnaf ve sanatkar kesimi en iyi şekilde yararlandırılmalıdır. Şoför esnafı içinde akaryakıt indirimi getirilmeli. Akaryakıttaki Özel Tüketim Vergisi oranı düşürülmeli. Taksici esnaf ve sanatkarlarımız için bir kereye mahsus olarak yeni araç alımı için destek verilmeli. Ulaştırma Bakanımız ile görüşürken, Vagon Onarım Fabrikası'nın yapılış amacına uygun olarak faaliyete geçirilmesini talep etmiştim. Hazır olan bu fabrikanın hayata geçirilmesi hususunda sayın bakanımız yeşil bir ışık yakmıştır. Bunu artık rica etmiyoruz, istiyoruz. Bunu yapacaksınız" ifadelerini kaydetti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Malatya hak etiği noktada değil. Bizler Malatya'nın en iyi noktaya gelmesi için elimizden gelini yapıyoruz. Malatya'da son dönemde güzel bir birlikteliği oluşturduk. Bir ilin kalkınması için o ilin yöneticilerinin ortak bir zeminde buluşmaları ve ortak fikir üretmeleri gerekiyor. Şehir yöneticilerinin birlikte hareket etmesi halinde o şehrin önün de kimsenin durması mümkün değildir. Sizin başkanlığınız döneminde 2. Organize Sanayi Bölgesi için hazırlıklar başlamıştı. 2. Organize Sanayi Bölgesi çok kısa bir süre içerisinde doluluk oranına ulaştı. Malatya’da yerel yönetimlerin ortak hareket etmesi ile 10 bin 500 dönümlük bir hazine arazisi 1. Organize Sanayi Bölgesine devredildi. Buda ileride yatırımcıya yer gösterme konusunda önemli bir gelişme oldu. 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne son 3 yıl içerisinde 32 milyon TL kredi aktarılmıştır. Size ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Halen finansmana erişme konusunda halen sıkıntılar devam ediyor. Bankalar, geçmişe yönelik sorgulama yaparak kredi vermiyorlar. KOSGEB'in esnaflara kredi vermesi için kaynak desteği sağlanmalı. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 2011 yılında yaklaşık bin 500 kişinin istihdam edilmesini bekliyoruz. Memurlara yüzde 4'lük zamları söz konusuydu. Ama bundan böyle işçi ve Bağ-kur emeklisine de aynı oranda zam yapılacak. Bu anlamda da güzel bir gelişme oldu. Bu yerinde bir adımdır. Hızlı trenin Malatya'ya gelmesini önemsiyoruz. Hızılı tren hem Malatya ve hem de bölgemiz için çok önemli" şeklinde konuştu.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise "Hem esnaf odası başkanımız, hem TSO başkanımız, bizim sivil toplum kuruluşlarındaki arkadaşlarımız hem kurumlarına ve hem de konularına çok hakimler. Bizim önümüze her zaman sorunlarını dosyalar halinde getirerek, başbakanımıza kadar ulaşarak, problemleri çözmeye gayret ediyoruz. Problemlerin bir çoğunu da çözüyoruz. Malatya kimliği ve beraber çalışma kültüründen dolayı oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Malatya'nın alt yapısı problemleri ile ilgili olarak Erkenek Tüneli kazma vurulma aşamasına gelecek. Karayolu çalışmalarını 2011 yılı içresinde bitirmeye ve toparlamaya çalışacağız. Hızlı treni ile ilgili olarak Sanayi ve Ticaret Bakanımız ile Ulaştırma bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde hızlı trenin Malatya'ya getirilmesi projeye dahil odu. AK Parti hükümetleri, karayolundaki duble yol projelerini bitirdi, çok büyük projelere imza atıyor. Bundan sonra Ulaştırma Bakanımızın ifadesi ile duble hızlı tren yollarına ulaşmış olacağız. Oda başkanlarımız ile 2011 yılında yapacağımız projeleri birlikte görüşerek çözmeye çalışacağız. Malatya Kimliği ile Malatya'ya getirilecek yatırımları herkesle birebir görüşerek, çözüm yollarını alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük Türkiye'yi oluşturmak için laftan çok icraat yapan, icraat yaparken de 72 milyon insanı kucaklayan bir hükümet var" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız