SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ringden Sporcu Düştü!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen Muay-Thai Gençler Türkiye Şampiyonası'nda rakibinin sert vuruşlarına dayanamayan bir sporcu, dengesini kaybederek ringten düşünce hastanelik oldu. Bu arada, şampiyona da Pazar günü yapılan final maçlarıyla tamamlandı.

RİNGDEN DÜŞTÜ..
Atatürk Spor Salonu'nda Türkiye Mücadele Sporları Federasyonu tarafından 17 ilden 200'e yakın sporcunun katılımıyla düzenlenen Muay-Thai Gençler Türkiye Şampiyonası'nın final maçlarında sporcular adeta ölümden döndü. Final maçlarında 63 kiloda ringe çıkan Adana Bölgesi'nden Görkem Temur ile Mersin Bölgesi'nden Mehmet Yusuf İpek, hakemin işaretiyle birlikte kıyasıya mücadeleye başladı. İlk rauntta, Görkem Temur rakibi Mehmet Yusuf İpek'i sert vuruşlarla etkisiz hale getirdi. Temur'un sert vuruşlarına karşı koyamayan Mehmet Yusuf İpek, ringin köşesindeki iplerden aşağıya düştü. Bir anda kendisini yerde bulan İpek, fenalık geçirdi. Salonda bulunan sağlık görevlileri tarafından müdahale edilen genç oyuncu, daha sonra sedye ile dışarı çıkartılarak Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Rakibini sert vuruşlarla ringin dışına atan Gökhan Temur ise, hakem tarafından şampiyon ilan edildi.

Bu arada, olayın, ringte 4 ip bulunması gerekirken, 3 tane ipin olması nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü.

SONUÇLAR..
Muay Thai'de kilolarında şampiyon olan sporcular ise şunlar:

* BAYANLAR:
51 kg: Ayşegül Behlivan (Hatay),
56 kg: Kiraz Şahin (Kayseri),
63 kg: Sabahat Demir (Çorum),
+63 kg: Merve Çeliktürk (İstanbul)

* ERKEKLER:
48 kg: Rıdvan Kurt (Mersin),
52 kg: Savaş Şahin (Mersin),
57 kg: Ahmet Kayretli (İstanbul),
63.5 kg: Görkem Temur (Adana),
69 kg: Hakan Bediroğlu (Mersin),
76 kg: İbrahim Bulduk (Mersin),
+ 76 kg: Lütfü Vural (Mersin).

MUAY THAİ NEDİR?
Tayland içerisinde doğan bir spor dalı. O bölgede çile çeken ve eziyet gören “bir kısım” halk arasında yaygınlaşan bir spor dalı olarak biliniyor. Bu yörenin halkı parasızlıktan dolayı dövüş tekniğini uygulayacak malzemeyi bulamaması yüzünden el ve ayakları kullanarak “ kendilerini tehlikelerden korumak” adına ortaya çıkardıkları bir dövüş tekniği.

Karate, Tekvando ve Boks karışımı teknikleri içeriyor.
Boks ringinde oynanıyor. Sporcular başlarına tedbir olarak kask, ellerine boks eldiveni takıyor.Ayrıca ayaklarını korumak içinde koruyucu malzemeler kullanıyorlar.

Maç çıkan sporcular ilk başta Tayland halkının kendisine özgü gösterilerine yapmak zorundalar. Yumruk, Ayak vuruşları ve güreşte olduğu gibi rakibini yere devirme gibi usuller de var. Puan sistemine göre kazanan sporcu belirleniyor.

Bu arada, Mart ayında oluşturulan Mücadele Sporları Federasyon Başkanlığı 5 tane Uzakdoğu Spor branşını içinde barındıyor. Daha önce ceşitli federasyon altında faaliyet gösteren Kıck-Boks, Wuşu,Muay-Thai,Aihşho ve Aikido bu federasyon çatısı altında toplandı.

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız