SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Risk Grubundaki Personel

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nce yapılan bir araştırmada bağırsak parazitlerinin bulaşması ve yayılımı açısından gıda sektöründe çalışanlar ile mutfak personelinin önemli risk gruplarını oluşturmakta olduğu belirtildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalında görevli Özlem M. Aycan, Metin Atambay, Ülkü Karaman, Özlem Miman ve Nilgün Daldal tarafından hazırlanan "Malatya'da Gıda ile Uğraşan Bir Şirketin Personelinde Bağırsak Parazitlerinin Araştırılması" konulu raporda ilginç sonuçlara ulaşıldı.

İnönü Üniversitesi Tıp Dergisi'nde yayımlanan raporda, "Bağırsak parazitlerinin dağılımı; toplumun kültürel yapısı, sosyo-ekonomik düzeyi, temizlik ve beslenme alışkanlıkları, eğitim düzeyi, iklim ve çevre koşullarına bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca bazı mesleklerde çalışanlar bu hastalıklarda portörlük görevi yapar, bunların içinde en önemlisini ise gıda sektöründe çalışanlar oluşturmaktadır. Bu nedenle gıda sektöründe çalışanların, 6 ay ara ile sağlık kontrollerinin ve portör muayenelerinin yapılması yasal bir zorunluluktur" denildi.

Raporun sonuç kısmında, "Bağırsak parazitlerinin bulaşımında fekal-oral yol büyük önem taşımaktadır. Bağırsak parazitlerinin bulaşması ve yayılımı açısından gıda sektöründe çalışanlar ve mutfak personeli önemli risk gruplarını oluşturmaktadır. Dolayısı ile bu kişilerin düzenli olarak bağırsak parazitleri açısından kontrollerinin yapılması toplum sağlığı için oldukça önem taşımaktadır" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız